Miniolimpia 2011.


2011-06-04 21:53:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Miniolimpia 2011. főképe
Immár 20. alkalommal gyűltek össze a Városi Sportcsarnokban a Nemzetközi Sporttalálkozó résztvevői. Csakúgy mint az elmúlt években, idén is hét sportágban mérték össze erejüket a csapatok, asztalitenisz, úszás, kosárlabda, tenisz, atlétika, sakk és judo szerepelt a programban. A versenyekben a házigazdák mellett Losonc (Szlovákia), Kampen (Hollandia), Leinefelde (Németország) és új résztvevőként a szlovákiai Hetény község is részt vett. Az ünnepélyes bevonulást követően a Balance Stúdió műsora szórakoztatta az egybegyűlteket, majd Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a sportolókat.
- A Miniolimpia mindig is fontos része volt a Játékfesztiválnak, hiszen a sport olyan összekötő erő, ami nyelvtudás nélkül is összekapcsol bennünket. Idén is sokan töltik sportosan ezt a napot, a hét sportágban közel 120-an versenyeznek. Bízom benne, hogy ma mindenki a maximumot hozza ki magából, és talán a jövő bajnokai közül is néhányat felfedezhetünk.
Az Erkel Iskola tornász csapatának bemutatója után a versenyt Szűcs Lajos, a Lombard Pápa csapatkapitánya nyitotta meg, aki 1996-ban tagja volt a Magyar olimpiai válogatottnak. A kiváló hálóőr sok sikert kívánt a sportolóknak és kiemelte, hogy egy ilyen esemény jó alkalom arra, hogy a jövő reménységei kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.
Kosárlabdában a szlovák és a holland csapat is visszamondta a részvételt, a pápaiaknak így rögtönöznie kellett, végül családi streetball bajnokságot, hárompontos dobó versenyt rendeztek, délután pedig az U-20-as és az U-18-as gárda mérte össze erejét.
Losoncról 9-en, Pápáról 16-an neveztek a tenisz küzdelmekre, kieséses rendszerben négy game-ig tartottak a küzdelmek, a győztesnek két settben kellett diadalmaskodnia. Mindegyik korosztályban kiegyenlített küzdelmekre volt kilátás, ami be is igazolódott.
Atlétikában a kis létszám ellenére nagyon jó eredmények születtek, idén újoncként Hetény is bekapcsolódott a küzdelmekbe. A fiúknál távolugrásban jeleskedtek a pápaiak, a futószámokban azonban a németek bizonyultak jobbnak. A dobószámoknál visszafogott volt az érdeklődés, ami nem is csoda, hiszen ma Zalaegerszegen és Budapesten is országos versenyt rendeztek - a hazaiak mellett a losonciak álltak a dobókörbe.
Asztaliteniszben összesen 28-an neveztek, a nézők jó színvonalú mérkőzéseknek lehettek szemtanúi. Asztalhoz állt például Kramarics Gergő, az országos serdülő ranglista 11-ik helyezettje, aki értelemszerűen az esélyesek közé tartozott a serdülők és az ifjúságiak között egyaránt. Kampen és Losonc mellett Magyargencs, Veszprém, Balatonfüred, Noszlop, Bakonygyepes asztaliteniszezői igyekeztek minél jobb helyet elérni, a pápaiak célja a legjobb négy közé jutás volt.
Jóval népesebb volt a mezőny a sakkozóknál, közel 50-en választották ezt a sportágat, sok új arccal is találkozhattunk. Az Erkel Iskolában a versenyen a házigazdák mellett Leinefelde, Kampen és Hetény is képviseltette magát. A fiúknál ötfordulós svájci rendszert rendeztek, a lányoknál mindenki mindenkivel játszott.
A judo sportág képviselői ezúttal a Tarczy B épületének tornatermében gyűltek össze, a Bakony Judo Club sportolói mellett Leinefelde, Losonc és Kampen versenyzői is tatamira léptek. A színvonalra és a résztvevők számára idén sem lehetett panasz, a judósok kitettek magukért, köszönhetően a szülők és a kísérők hangos biztatásának.
A prímet a nevezők számában idén is az úszók vitték, a Pápai Úszó Sportegyesület szervezésében 28 csapat több mint 430 fiatal sportolója versenyzett, hiszen az egyesület a Miniolimpia kapcsán országos versenyt is hirdetett. A közel 1200 rajt ellenére gördülékenyen, jó hangulatban zajlott a találkozó, mely reggel 9-től késő délutánig tartott.

Az eredmények:
- asztalitenisz
- sakk
- úszás
- atlétika
- kosárlabda
- tenisz

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!