Így éltek őseink - Hagyományok falva


2011-06-04 17:21:43  | cikk: mo  | 


Így éltek őseink - Hagyományok falva  főképe
Őseink kora, elődeink mindennapjai elevenednek meg a Hagyományok falva nevet viselő sátorban a Várkertben. A Delta Íjászegyesület és a Hagyományok Hegye Egyesület már nem először mutatja be az ősi magyar hagyományokat, harcművészetet és ruházatot. Az egyesületek tagjai elhivatottak abban, hogy minden adandó lehetőséget megragadjanak ahhoz, hogy közelebb hozzák a természeti népek, az V-XII. századi magyarok életformáját a ma emberéhez. 
A Hagyományok falvában szinte teljes valójában megelevenedik a hun-avar-magyar világ. A fegyverek, a ruhák, a harcászati felszerelések, no és persze a jurta, mind-mind visszarepítenek bennünket őseink földjére. Az egyesület tagjai rögtönzött bemutatókat, interaktív előadásokat és élő történelemórát tartanak a kíváncsi érdeklődőknek.
A célközönség soraiból természetesen nem hiányozhatnak a gyerekek és a fiatalok sem, a Játékfesztivál filozófiájához illeszkedve ők különös figyelmet kapnak a programon. A bátrabbak hajíthatnak dárdát, lőhetnek íjjal és harcolhatnak karddal is, természetesen csak megfelelő felügyelet mellett. De hogy a lányok se maradjanak programok nélkül, a kézműves sátorban nemez ékszereket, tarsolyt, terítőt vagy falvédőt készíthetnek. 
A szervező egyesületek tervei szerint július 2-án, szombaton újra várják az érdeklődőket egy kis kikapcsolódásra. A Hagyományok Hegye hivatalosan is megnyílik a nagyközönség előtt. Nyílt nap keretében mutatják be a szervezők a hegy történetét, régészeti emlékeit, természeti csodáit. Emellett lehetőség nyílik a korabeli fegyverek kipróbálására, lovaglásra, megelevenedik a múlt és felsorakoznak a korabeli étkek, ezzel együtt pedig a mézek, szörpök, gyógyfüvek és minden, ami mindezekből készíthető.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!