Katonacsaládok találkozója a HEMO-ban


2011-06-04 16:59:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Katonacsaládok találkozója a HEMO-ban főképe
Idén első alkalommal szervezte meg a Pápai Honvéd Bajtársi Klub a katonacsaládok találkozóját, melynek a Helyőrségi Klub adott otthont. A Játékfesztivál programjaiban is szereplő esemény ma délelőtt kezdődött a klub művelődési házában, amikor is Major Anna, a Honvéd Bajtársi Klub elnöke és Domonkos Miklós ezredes, a pápai bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd előadásokat hallhattak a résztvevők.
- A Dunántúlon, illetve a közvetlen környezetünkben élő régi és aktív katonáknak és családjainak rendeztük ezt a találkozót.A színes programok között szerepelt a honvédség egyenruháit és kitüntetéseit bemutató kiállítás, valamint egy Gripen repülőgép-szimulátor is várta az érdeklődőket. A gyerekekre is gondoltunk, hiszen ők játszóházba mehettek a délelőtt során. A felnőttek előadást hallgathattak meg a bázisrepülőtér életéről Domonkos Miklóstól, a kupi lokátorról Vörös Zoltán őrnagy beszélt, míg a 47. Pápa Harcászati Repülőezredről Szőke Sándor nyugállományú törzszászlós tartott előadást. Végül a Pápai Honvéd Bajtársi Klubról szólt Legény Miklós klubtagunk. A Pápai Musical Stúdió és a Magyar Honvédség Légierő Zenekara is megtisztelt bennünket jó hangulatú koncertjével. A Játékfesztivál keretin belül van egy katonai bemutató sátor, ahol repülőgép szimulátor és egyéb katonai eszközök várják az érdeklődőket a Várkertben. Reméljük, jövőre is összehozunk egy hasonló találkozót- mondta Horváth Ferenc szervező.
A rendezvény bajtársi ebéddel, majd meghitt beszélgetéssel zárult a kora délutáni órákban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!