„Dicsérjétek az Urat tánccal!” - Vizsgabemutató a Tánc-Láncnál


2011-06-04 07:18:25  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Dicsérjétek az Urat tánccal!” - Vizsgabemutató a Tánc-Láncnál főképe
Tegnap este kezdődött a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézménye hagyományos tanévzáró vizsgabemutatója a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos vizsga alatt közel 500 diák mutatja be tánctudását a négytagú vizsgabizottság előtt.
Tegnap este a modern-és társastánc tagozat növendékei adtak számot tudásukról, melyben az angolkeringőtől a salsáig mindenféle színvonalas produkciót láthatott a közönség.
Müller Anita, a Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője, kérdésünkre elmondta, az idei év nagyon mozgalmasan telt az intézménynél.
- A gyerekek a vizsgára már szinte év eleje óta lázasan készültek. Úgy gondolom, hogy a Tánc-Lánc művészeti iskola már elfoglalta azt a helyet, ahol számon tartják a városi rendezvények között. Iskolánk diákjaira bármikor lehet számítani. Kiemelkedő a Kékfestő Múzeumban történt Duna Televíziós forgatás, amelyen sokan részt vettünk. Rengeteg iskolai rendezvényen, kulturális bemutatón és egyéb versenyen képviseltette magát intézményünk. Képzőművészeink is szép eredményekkel büszkélkedhetnek szóló táncosainkkal együtt. A nyáron sem fogunk unatkozni, hiszen táborokba megyünk, valamint falunapokra, egyéb rendezvényekre - mondta Müller Anita.
Csütörtökön a képzőművészeti tagozaton nyílt zárókiállítás, amely a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájának dísztermében látható.
A bemutató ma délelőtt és délután folytatódik néptánccal, valamint ebéd után felvonulással a városban, melyen a JMK Vadvirág Néptáncegyüttes, a dunaszerdahelyi Pántlika népzenekar és a JMK Tücsök gyermek népzenekar is közreműködik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!