„Biztonságosan közlekedni egy életúton” - Interaktív közlekedésbiztonsági program az Erzsébet ligetben


2011-05-31 18:30:37  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Biztonságosan közlekedni egy életúton” - Interaktív közlekedésbiztonsági program az Erzsébet ligetben főképe
Immáron negyedik alkalommal járt Pápán a Magyar Autóklub azzal az országjáró közlekedésbiztonsági és oktató programmal, melynek elnevezése: „Biztonságosan közlekedni egy életúton”.
A program az Erzsébet ligetben, a Jókai Mór Művelődési Központ parkolójában kapott helyet ma reggel 8 órától péntek este 6 óráig. A sok érdekes és hasznos információ mellett a gyerekek a gyalogos és kerékpáros közlekedés fontos szabályait filmvetítéssel egybekötött ismeretanyag megtekintésével ismerhetik meg, majd kerékpáros ügyességi pályán tehetik próbára magukat, míg a felnőttek kipróbálhatják a borulás szimulátort, a részeg szemüveget és KRESZ konzultáción vehetnek részt a négy nap során.
A Magyar Autóklub a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében jelentős feladatokat vállal. Az akció szakmapolitikai pillérei között is kiemelkedő jelentőségű az emberi tényező, ami a nevelés, oktatás és képzés feladatait fogja át, elsődleges célként a közlekedők felelősségtudatának és szabálykövetésének fokozásával. 2006-tól egy speciális oktatási egységgel járják az országot, melyben a közlekedésbiztonsági oktatás mellett elméleti és gyakorlati rész is szerepel.
Ma délelőtt a Munkácsy Mihály Általános Iskola néhány diákja látogatott ki a programra. Az ünnepélyes megnyitón Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője kihangsúlyozta, hogy a nyári szünet kezdetekor nagyon sok gyermek kerékpárra pattan és fontos, hogy biztonságosan közlekedjen. A gyerekeknek fel kell készülniük azokra a veszélyekre, amelyek fenyegethetik őket, s ez a négynapos rendezvény erre kitűnő lehetőség.
Derczó Zoltán rendőr zászlós is köszöntötte a megjelenteket, és felhívta a gyerekek figyelmét arra, ha bicikliznek, mindig használjanak láthatósági mellényt és sisakot.
Végül dr. Farkas Károly, a Magyar Autóklub regionális elnöke kiemelte, mennyire fontos, hogy a gyerekek már fiatal korukban megtanulják a biztonságos közlekedés fő elveit, s a hosszú távú tudatformálást kialakítsák bennük.
- A négynapos, ingyenes programra valamennyi iskola több száz tanulója kilátogat majd. Ez azért lényeges, mert az iskoláskorú korosztály a leginkább fogékony erre a témára. Úgy gondolom, hogy az óvodástól egészen a felnőtt korig kell tanulni a közlekedés szabályait. A gyerekeket a valós életnek megfelelően, a gyakorlatban előforduló veszélyhelyzetekkel ismertetjük meg - hangsúlyozta az elnök.
A szervezők tehát minden érdeklődőt várnak az Erzsébet ligetbe mától péntekig, reggel 8 órától 18 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!