Egy nap a dohányzás ellen


2011-05-31 14:38:53  | cikk: mo  | 


Egy nap a dohányzás ellen főképe
Ezekben a percekben is zajlik az a játékos foglalkozás, melyet a Jókai Mór Művelődési Központ, az ÁNTSZ és a Védőnői Szolgálat szervezett a dohányzás elleni világnap kapcsán a színházépületben. A program az általános iskolák ötödik osztályos tanulóit célozza meg, mivel a tapasztalatok azt mutatják, ebben a korosztályban még hatékony a prevenció. Bár tény, hogy egyes, megelőző céllal tartott előadások alkalmával kiderült, hogy már a negyedik osztályos gyerekek közül is többen kipróbálták a cigarettát.
A változatos feladatokat tartalmazó vetélkedőn öt iskola képviselteti magát, érkeztek diákok a Türrből, a Tarczyból, a Weöresből, a katolikus és az evangélikus iskolából. A vetélkedőn totó, betű-és képrejtvény, kvíz és találós kérdések szerepelnek, melyek mindegyike a dohányzás káros hatásaira, vagy éppen a nem dohányzás előnyeire hívja fel a figyelmet.

Képek:

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1986-tól május 31-ét DOHÁNYMENTES VILÁGNAPpá nyilvánította, bízva abban, hogy a dohányzással kapcsolatos halál megelőzhető. Minden nyolcadik percben meghal valahol valaki a világban a dohány ártalmai miatt. Ezt megelőzendő a WHO különböző programokat, kampányokat, felhívásokat indított, s ennek jegyében tartják minden évben a dohánymentes világnapot is.

Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!