Karate: Hat arany, négy ezüst Kapuváron


2011-05-31 13:48:44  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: griffse.com  | 


Karate: Hat arany, négy ezüst Kapuváron főképe
Május utolsó vasárnapján rendezték meg immár harmadik alkalommal Kapuváron a Castrum Kupát előkészítő, gyermek és serdülő korcsoportok számára. Jó lehetőség volt ez a legkisebbeknek és azoknak, akik csak nemrég kezdtek foglalkozni a karatéval, mivel a versenyen való részvételt nem kötötték övfokozathoz, és létrehoztak egy előkészítő korcsoportot is. Nyolc klubból összesen 130 fiatal érkezett, hogy összemérje tudását, Pápa városát 12 fiatal képviselte.
- A körmérkőzéses rendszer mindenkinek lehetőséget adott több küzdelmet vívni, a helyezések az egymás ellen elért eredménytől függtek – tudtuk meg Bolla Andrástól - sajnos volt pár csoport, ahol a pápai versenyzők egymás ellen is kénytelenek voltak tatamira lépni. Az egyik legizgalmasabb meccset is a mi gyermekeink vívták: Ferenczy Áron az újoncnak számító Orsó Gáborral hatalmas csatát vívott, aminek a végén a vesztesnek sem volt szégyenkezni valója. Végre beérett az a rengeteg munka, amit Kovács Botond végzett a tréningeken, több országos és nemzetközi megmérettetés után itt Kapuváron remek küzdelmeket követően Boti nyakába került az aranyérem. Molnár Milusnak is ez volt az első tornagyőzelme, edzői szerint az utóbbi időben ő fejlődött a legtöbbet. Először sikerült a dobogó legfelső fokára állnia Ferenczy Áronnak is. A tehetséges fiatal pontos, gyors technikái néha még a bírákat is meglepték. A csoport ezüstérmese Orsó Gábor lett. Benkő Noémi hozta a tőle megszokott formát és Kapuváron megszerezte 10. tornagyőzelmét, ami fantasztikus teljesítmény! Testvére Ármin még kevesebb versenytapasztalattal rendelkezik, de a fejlődés nála is megmutatkozott, ezüstéremnek örülhetett a végén. Gabriella - aki a karate mellett jégkorongozik is – szintén jó formában várta a megmérettetést, minden küzdelmet megnyerve állt a dobogó legfelső fokára. Bencze Alex már évek óta várja a lehetőséget, hogy országos versenyen is küzdhessen, ami legkorábban jövőre teljesülhet, addig minden versenyen részt vesz, ahol fiatal kora ellenére elindulhat. A korábban Szlovákiában is bajnoki címet szerző versenyző itt Kapuváron is jobb volt minden ellenfelénél, az edzéseken végzett kiemelkedő munkája és szorgalma meghozta az eredményét egy nagy kupa és egy aranyérem formájában! Filipkó Zsófi és Wieder Dominik is ezüstérmet szerzett, mindketten egy küzdelemben maradtak csak alul. Saját magukhoz képest jó teljesítményt nyújtottak, edzőik elégedettek voltak velük.
Karatékáinknak a tavaszi versenyszezon véget ért, következnek a gyermek és felnőtt edzőtáborok valamint a nyári szünet! A klub szeretné megköszönni a szülőknek, a klubtagoknak, az edzőknek és a támogatóknak a munkáját, hiszen ismét nagyon eredményes szezont tudhatnak maguk mögött.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!