A közös nyelv: a játék - családi piknik a Fáy óvodában


2011-05-30 18:19:30  | cikk: mo  | 


A közös nyelv: a játék - családi piknik a Fáy óvodában főképe
Több mint száz gyermek zsivaja töltötte meg a Fáy óvoda udvarát a mai gyermeknappal egybekötött családi pikniken, melyet az intézmény Támop pályázata keretében szerveztek. Az óvodába 142 gyermek jár, közülük 25-en nem magyar ajkúak, a Pápán állomásozó Nehéz Légiszállító Ezredben szolgáló katonák gyermekei. A vidám családi rendezvényen a vendéglátó magyar gyermekek mellett az amerikai, a bolgár, a svéd, a holland, a norvég és a lengyel gyerekek is részt vettek.
A gyermeknapon mi más állhatott volna a középpontban, mint a játék és a sok-sok mozgás. Mindezt ezúttal a Pegazus Színház színészei garantálták a gyermekek számára. Előkerültek a labdák, a színes lufik és amikor már kellőképpen átmozgatták a végtagokat, jöhetett az agytekervények megmozgatása. A magyar és a külföldi gyerekek ugyanis egy ún. 7 mérföldes mesét hallhattak, melyben a 7 nemzetet ismerhették meg a résztvevők, óvodástársaik kultúráját. Az alkalomra elkészült 7 tabló is, melyek mindegyike egy-egy ország nemzeti jelképeit, népviseletét, jellegzetes állatait, meséit és egyéb érdekes információkat tartalmaznak. Morvai Marianna, a Fáy András Lakótelepi Óvoda vezetője elmondta, e gyűjtemény nemcsak egymás kultúrájának megismerésében segít, hanem a jövőben kitűnő eszköz lehet az oktatás egyéb céljaira is.
Az intézményben magyar és angol nyelven folyik a nevelés. A külföldi gyermekek igazán könnyen beilleszkednek társaik közé – tudtuk meg a tagóvoda-vezetőtől. Egy ilyen alkalom pedig különösen összekovácsolja az ovisokat, hiszen itt csak egyetlen nyelven kommunikálnak, a játék nyelvén.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!