„Mindenki volt egyszer gyermek”- Gyermeknap az Allegronál


2011-05-29 20:15:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Mindenki volt egyszer gyermek”- Gyermeknap az Allegronál főképe
1950 óta május utolsó vasárnapja a gyermeknap. Ez alkalomból ma először szervezte meg az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Pápa Tehetségpont Gyermeknap című programot, melynek a HEMO (Helyőrségi Klub) adott otthont.
Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a szép számban megjelent gyermekeket és szüleiket. Mint mondta, ezen a napon a gyermekek állnak a középpontban.
- Mindenki volt egyszer gyermek. A gyerekek mások, máshogy gondolkodnak, mást tartanak fontosnak. A gyermeknap fontos dolgokra figyelmeztet bennünket. Sajnos egyre kevesebb gyermek születik, fogy a nemzet. Pedig a gyermek a jövő záloga, és ha nincs gyermek, felnőtt sem lesz. A gyermeknevelés sok örömmel jár, éltető erő lehet, ezért lényeges gyermekvállalás - hangsúlyozta Unger Tamás. 
A változatos programok között szerepelt baranta-, hangszer- és táncbemutató, de a Megafon Zenei Egyesület és a Rebel Lion Tánc és Sport Egyesület is képviseltette magát az eseményen nyilvános próbájával. Az érdeklődők képzőművészeti tárlatvezetésen is részt vehettek Katona György irányításával, valamint drámajátékban és a táncházban is kipróbálhatták ügyességüket.
A gyermeknap elmaradhatatlan része volt a póni lovaglás, az aszfaltrajzolás és az arcfestés.
Szili Gabriella, az intézmény igazgatója kérdésükre elmondta, a mai hagyományteremtő szándékkal rendezett alkalom jó lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy kipróbálják, melyik művészeti ágban tehetségesek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!