Segítsen Ön is felderíteni az Esterházy-kastély elveszett történetét!


2011-05-28 17:23:49  | cikk: mo  | 


A második világháború végén, 1945. március 25-én vonultak be a szovjet csapatok Pápára. Ekkor az Esterházy-kastély sorsa is megpecsételődött, hiszen a hadsereg tagjai mérhetetlen pusztítást végeztek az egykor az Esterházy család birtokában lévő műtárgyakat, berendezéseket illetően. A barokk kastély berendezési tárgyai vagy megsemmisültek, vagy egyéb módon eltulajdonították őket.
Éppen ezért a kastély történetében az 1945-60 közötti időszakot illetően vannak homályos foltok. Pápa Város Önkormányzata felhívással fordul a lakossághoz. Amennyiben bárki rendelkezik olyan tárggyal, dokumentummal, legyen az írásos vagy képi dokumentum, amely segíthet beazonosítani az adott időszak eseményeit, történetét, vagy éppen pontosan ebből a korból származik, szívesen fogadják.
A dokumentumokkal, tárgyakkal Nagy L. István múzeumigazgatót kereshetik fel, de e-mailen fogadják a felajánlásokat.
E-mail cím: esterhazykastely@papa.hu

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!