Véget ért a Weöres Sándor-hét


2011-05-27 21:01:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Véget ért a Weöres Sándor-hét főképe
Idén is tartott Weöres-hetet a Weöres Sándor Általános Iskola. A programsorozat hétfőn reggel kezdődött és ma délután ért véget.
A tartalmas és színes program hétfőn kora reggel a diákkirályok kampányával kezdődött.
- Iskolánkban hagyomány a nyolcadik osztályosok körében a diákkirály megválasztása. A három osztály 1-1 képviselője egész héten kampányolhatott, persze szerdán az országos kompetenciamérés miatt kampánycsend volt. A kampányolás abból állt, hogy saját magukat népszerűsítették különböző játékos feladatok által. Volt, aki sütit osztogatott, volt, aki a napközisekkel játszott. Minden diákunk kapott egy-egy szavazólapot, amelyet ma kellett abba a dobozba beledobni (természetesen ezeket is a jelöltek készítették), amelyik királyt szerették volna diákkirálynak - mondta Horváthné Árvai Mária szervező.
Hétfőn délutántól a gyerekek a szülők segítségével Weöres Sándor-versek illusztrációit festették fel az udvaron az iskola falára. Szerda délután a méta kupa (régi magyar labdajáték), csütörtök este pedig disco várta a diákokat. A Weöres-héten a szervezők mindig gondolnak a felnőttekre, a tanárokra, ezért szerda délután a Koma Társulat Plazma című előadását tekinthették meg a dolgozók, valamint csütörtökön az 5 éves Arizona program országos konferenciáján vehettek részt. A programot az intézmény alkalmazza, célja a tanítás-tanulás során felmerülő problémák, esetleges konfliktusok minél hatékonyabb kezelése. A módszer lényege, hogy a fegyelmezetlen tanulót a pedagógus az iskola egyik szobájába, az úgynevezett „arizona szobába” küldi, ahol egy másik pedagógus várja, aki segít a probléma megoldásában, feldolgozásában.
Péntekre vidám diáknapot szervezett az iskola. Reggel a nyolcadik osztályosok és a diákkirály-jelöltek mutatkozhattak be. A délelőtt folyamán minden osztály egy-egy Weöres-verset is előadott népdalos, rockos vagy rappes stílusban.
Délután a Weöres-vetélkedőn mérhette össze tudását osztályonként 10-10 tanuló. Persze akik nem versenyeztek, azok sem unatkoztak, mivel nekik óriás bábukat kellett készíteniük.
Még ma megválasztották titkos szavazással a diákkirályt, Kovács Dánielt és a 2011-2012-es tanév diáktanácsának tagjait is. A délután során átadták a Weöres Sándor-plakettet is, amelyet egy diáknak, egy tanárnak és egy olyan személynek adományoznak, aki sokat segíti az iskolát. Idén Gőgös Zoltánné pedagógus, Kollarics Réka tanuló és Süketes János, az erdélyi testvériskola tanára kaphatta meg ezt az elismerést.

Képek:

Gőgös Zoltánné 1984 júliusától dolgozik az intézményben. Hosszú idő óta kap az
iskolavezetéstől osztályfőnöki megbízást. A schwetzingeni cserekapcsolat pápai szervezője. Nagyon sokat tesz annak érdekében, hogy a tanítványok közül a lehető legtöbben eljuthassanak a partneriskolába. Neki köszönhető az is, hogy az iskolában bevezették az Arizona programot. Az iskolai közösségi programok motorja. Tenni akarása, kreativitása ezen a téren is megmutatkozik.

Kollarics Réka 7. c osztályos tanuló. Első osztályos korától kezdve szorgalmas, tájékozott, nyitott, érdeklődő gyermek, udvarias, jó tanuló. Kitűnő tanulmányi eredménye mellett számos versenyen (matematika, természetismeret, biológia, helyesírás, anyanyelv) szerzett hírnevet az iskolának kiváló teljesítményével. Legkiemelkedőbb egyéni eredménye a tavaly elért országos 8. helyezés a Kaán Károly Természetismereti versenyen. Tagja az iskolaújság szerkesztőségének, amelynek sikereihez jó ötleteivel, magas színvonalú munkájával nagymértékben hozzájárul ő is. A szerkesztőséggel 2010-ben az Év diákújsága 1. helyet, az idén a 2. helyet érte el. Munkája pontos, precíz, igényes. Rendkívül szerény, magatartása példamutató.

Süketes János az erdélyi testvériskola, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola tanára. A kapcsolatfelvételkor ő volt az ottani intézmény igazgatója, aki az elsők között látogatott el Pápára. Személyisége, közvetlensége hamar megnyerte a kollégák tetszését. Az ő
gondoskodása mellett jött létre az iskola első külföldi partnerkapcsolata. Táborozásokat, csereutakat bonyolított le a kezdeti években. Óriási részt vállalt a két intézmény közötti együttműködés életben tartásáért. Bár az elmúlt időszakban nem ő irányítja a partnerkapcsolatot, az elmúlt 21 év nélküle nem jöhetett volna létre.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!