Pápai fordulóval indul a strandkézi szezon


2011-05-27 13:17:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai fordulóval indul a strandkézi szezon főképe
Július 2-án indul az OVB Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság, előtte a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség kétfordulós megyei tornát rendez, melynek első helyszíne június 18-án a pápai Várkertfürdő lesz, egy héttel később pedig az alsóőrsi strand várja a strandkéziseket. A megyei-, és remélhetőleg az országos bajnokságban pápai csapattal is találkozhatunk, a 2010 májusában alakult Gabi és a Haverok Beach Handball Club ugyanis idén is bekapcsolódik a versenysorozatba. A csapat gerincét az NB II-ben szereplő Bakonyerdő Elmax VSE Pápa játékosai alkotják.
- Tavaly szép sikereket értünk el – emlékezett vissza Kapcsándi Zsolt, a csapat alapítója. Alakulatunk az OVB Nemzeti bajnokság két kvalifikációján is részt vett 2010-ben, Balatonalmádiban és Marcaliban. A tornák lebonyolításának értelmében két napos küzdelmekben döntötték el, ki a kvalifikáció legjobb csapata. A kiírás értelmében minden helyszínen az első két helyezett került be az országos döntő mezőnyébe, mivel Marcaliban a második helyen végeztünk, készülhettünk az országos fináléra. Nagyatádon profi csapatok és népes nézőközönség előtt az igen előkelő kilencedik helyet szereztük meg, melyet újonc létünkre a kézilabdasport nagy alakjai is több ízben elismeréssel jutalmaztak.
A pápai fiatalok idén is szeretnének az országos döntőbe bejutni és ott még a tavalyinál is jobb eredményt elérni.
- Ehhez két kvalifikáción is indulunk, július 9-10-én Győrben, az ETO Parkban, majd július 23-24-én Marcaliban. Felkészülésünket jól szolgálja a Megyei Strandkézilabda Bajnokság, ahol a pápai Várkertfürdőben, illetve Alsóörsön szerepelünk. Összeállításunk a tornán még nem végleges, mert a szabályok értelmében csak teremkézilabda csapattársaink alkothatják a csapatot. Így nem számíthatunk Balatonfüred kiválóságaira, Kapcsándi Kristófra, Fébert Leventére és Monostori Bencére, valamint Várpalota kapuscsillagára, Horák Kornélra.
A Gabi és a Haverok Beach Handball Club tagjai várják szponzorok jelentkezését, az anyagi nehézségek miatt a legkisebb felajánlás is nagy segítség lenne számukra. A csapatról minden további információ megtalálható a www.gabiesahaverok.eoldal.hu címen.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!