Június 5-én lesz a III. Evangélikus találkozó


2011-05-26 16:04:55  | cikk: mo  | 


Június 5-én lesz a III. Evangélikus találkozó főképe
A Nyugati Dunántúli Evangélikus Egyházkerület harmadik alkalommal rendezi meg a Veszprém Megyei Evangélikus Találkozót, melynek célja hogy színteret biztosítson a 26 anyagyülekezet tagjai és az egyházi vezetők közötti tapasztalatcserére, élménybeszámolók egymás közti megosztására. A június 5-én megrendezendő találkozóra közel 1000 evangélikust várnak. A nagyszabású rendezvény ünnepi istentisztelettel kezdődik a Sportcsarnokban, melyen Ittzés János nyugdíjba vonuló püspök hirdet igét. 
A délután folytatódó rendezvényen részt vesz Szászfalvi László egyházi ügyekért felelős államtitkár, kerekasztalbeszélgetésen találkozhatnak az érdeklődők Szemerei János megválasztott püspökkel, ezenkívül tiszteletét teszi a programon Szabó György egyházkerületi felügyelő, Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter, Boros Bánk Levente evangélikus politológus, s mellette számos gyülekezet és egyházi intézmény tagjai. 
A találkozón számos előadás és szórakoztató program várja a résztvevőket, többek között fórum keretében vitathatják meg az érdeklődők a Magyarországi Evangélikus Egyház jelenét, helyzetét és a jövőbeni irányvonalakat két moderátor – Kopf András somlószőlősi lelkész és Polgárdi Sándor esperes – vezetésével.
A rendezvényt gyülekezeti kórusok fellépése és egyéb műsorok színesítik, így például a csikvándi, a veszprémi, a marcaltői kórus, az ünnepélyesen felvonuló Lelkészi Kar vagy éppen a pápai Gyurátz Ferenc Általános Iskola műsora.
A szervezők a fiatalokra is gondoltak a program összeállításánál. A gyerekeket fiatal lelkészek irányításával kreatív-és drámafoglalkozások várják a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. 
A találkozó rendezvényeire minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!