Pápa ismét bekapcsolódott a Világharmónia Futásba


2011-05-25 13:37:23  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Pápa ismét bekapcsolódott a Világharmónia Futásba főképe
Ma délelőtt érkezett városunkba a 13 európai országot összekötő váltó. A küldöttség május 16-án Szlovákiánál lépte át a magyar határt, hazánkban az Ózd - Eger - Gyöngyös - Jászárokszállás - Jászberény - Gödöllő - Fót - Budapest - Budakeszi - Biatorbágy - Bicske - Zirc - Pápa - Celldömölk - Sárvár – Szombathely útvonalon összesen 477 kilométer teljesítenek a futók. A Világharmónia Futás jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat minden településen ünnepséggel üdvözlik, nem volt ez másképp Pápán sem, a Bajvívó téren a Munkácsy és az Erkel tanulói egy kisebb bemutatóval köszöntötték a közel 20 fős csoportot, kifejezve ezzel a harmónia iránti törekvésüket és elkötelezettségüket. A váltóval együtt futók emléklapot kaptak a szervezőktől, sőt a diákok a harmóniát jelképező fáklyával is lefényképezkedhettek. A hosszútávfutókból álló váltó az Esterházy-kastély mellett Celldömölk irányába folytatta útját.

A Világharmónia Futás anyagi, és politikai érdekektől mentes rendezvény, amely összeköti a világharmónia érdekében tett helyi kezdeményezéseket és közösségi erőfeszítéseket. A futást önkéntesek nemzetközi hálózata szervezi, akiket az alapító, Sri Chinmoy, egy jobb világot megálmodó víziója inspirál. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya. Az idei váltó fővédnöke Davidson Hepburn, az UNESCO Közgyűlése elnöke. A rendezvény megszervezésében a szervezők iskolákkal, sportszervezetekkel, települési önkormányzatokkal és állami szervezetekkel működnek együtt. Az élet minden területéről származó nemzetközi futócsapat tagjai saját idejüket és energiájukat szentelik arra, hogy a futás üzenetét a világ minden tájára eljuttassák. A Világharmónia Futás alapítója Sri Chinmoy munkássága elismeréséül megkapta az UNESCO Nehru Medallion kitüntetését, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend, és a Pro Cultura Hungarica kitüntetéseket.

(Forrás: www.worldharmonyrun.org)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!