Toborzó a Vajdai Óvoda évzáróján


2011-05-24 20:14:09  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Toborzó a Vajdai Óvoda évzáróján főképe
Ezen a héten tartja a Vajda Péter Lakótelepi Óvoda öt csoportja az évzárót és a nagycsoportosok ballagási műsorát. Ma délután a hagyományőrző Napsugár csoport - akik minden évben valamilyen jeles népi játékot adnak elő - az 1848-49-es toborzó hangulatát idézték fel az udvaron.
- A gyerekekkel a farsang befejezése után folyamatosan készültünk erre a kis bemutatóra. Lelkesen, nagy örömmel és izgalommal készítettünk csákókat, zászlót, papír kardot és lovakat. A műsor egyik részét már a március 15-ei óvodai ünnepségen előadtuk - hatalmas sikerrel, - majd azt egészítettük ki azzal, hogy most már nemcsak toboroztunk, hanem „el is mentünk” a csatába, a végén pedig egy lakodalommal zártuk. A történet helyszínét a gyerekek nevezték el Gólyafalvának, mivel nagyon szeretik a gólyákat. Úgy gondolom, hogy nagy jó motiváció volt a kicsiknek, amikor ellátogattunk a lovas majálisra, mivel ott találkozhattak huszárokkal, régi fegyverekkel, korhű ruhákkal, sőt még lovagolhattak is - hangsúlyozta Kiss Zoltánné óvónő.
A színes műsor végén a középső csoportosok verssel búcsúztatták el a nagyokat, akik tarisznyával a vállunkon a kisebbektől és az óvó néniktől is elköszöntek.
A megható ünnepség a Bódai és a Tóth család által meglepetésként készített, az óvodai élményeket bemutató zenés fénykép-összeállítás vetítésével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!