Megyei kulturális bemutató a fogyatékkal élők számára


2011-05-24 11:33:20  | cikk: mo  | 


Lehetőség a pedagógusnak, hogy prezentálja, mi mindent tett az elmúlt évben, és lehetőség a diáknak, hogy bemutassa tehetségét – így foglalta össze Rakonczai Zsuzsanna annak a kulturális bemutatónak a célját, melyet hat Veszprém megyei város - a Balla Róbert Téri Általános Iskolához hasonló profilú - intézményei számára szerveztek.
- Mi mindannyian elhivatott gyógypedagógusok vagyunk. Látjuk, hogy ezek a gyerekek mi mindenre képesek. Olyan produkciók állnak össze évről évre, amelyek más kulturális bemutatókon is megállnák a helyüket – fogalmazott a program szervezője.
A közel 150 gyermek részvételével zajló bemutatón tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és autizmussal együtt élő diákok egyaránt szerepeltek.
A Várpalota, Ajka, Tapolca, Veszprém, Bakonyoszlop és Pápa gyógypedagóiai intézményeinek diákjai a legkülönfélébb kategóriákban villantották meg tehetségüket. Voltak verses-zenés, táncos, énekes produkciók, de láthattunk néhány színdarabot és hangszeres műsorszámokat is. A megyei bemutatóra a Balla iskola diákjai is nagy örömmel készültek. A pápai gyerekek közül volt olyan, aki Gryllus Vilmos dalait adta elő, voltak aki a filmzene kategóriájában mérték össze tudásukat, egy fiú pedig metalofonon játszott a közönség előtt.
A minden évben más-más helyszínen megrendezett kulturális bemutatónak legutóbb 4 éve adott otthont Pápa városa. A közel 150 perces műsoridő alatt zsűri kísérte figyelemmel a produkciókat. A négytagú zsűriben helyet foglalt Vesztergom Zsuzsa, a Batthyány Ilona Fogyatékosok Otthona művelődésszervezője, Ácsné Bedecs Zsuzsa énekes, Popovics János és Csillagné Bíró Katalin táncoktatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!