Sima Fradi siker a Lombard ellen


2011-05-22 20:46:13  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Sima Fradi siker a Lombard ellen főképe
A Monicomp Liga záró fordulójában a Lombard Pápa az Albert Stadionban búcsúzott a szezontól. A mieink 1-0-s félidőt követően 3-0-s vereséget szenvedtek a zöld-fehérektől, a Fradi ezzel a győzelemmel a harmadik helyen végzett a bajnokságban, amivel 2005 után ismét kivívta a nemzetközi szereplés jogát is. A meccs Dragóner Attila búcsúmérkőzése mellett Balog Zoltán 300. bajnokija volt.
Az első tíz percben egyik kapu sem forgott veszélyben, igazi gólhelyzet nem alakult ki. A hangulat kifejezetten ideges volt, ezt több kemény és csúnya belépő és a sok reklamálás is jelezte. Helyzetre a 32. percig kellett várni, ekkor egy szöglet után Schembri fordult és lőtt, Szűcsnek nem okozott gondot a kísérlet. A félidő utolsó perce zöld-fehér gólt hozott, a bal szélről induló Schembri pazar labdát kapott, kilépett, lefutotta Farkast, majd szépen a kapuba emelt 1–0. A fordulást követően gyorsan mindkét kapu előtt adódott lehetőség, a Ferencvárosé volt a nagyobb, de Abdi elől sikerült menteni, majd a harmadik kisebb helyzet a Pápáé lett, amikor egy jobb oldali kontra után Bali lőtt a kapu mellé. A Fradi könnyedén tovább növelhette volna előnyét a 62. percben, Schembri ziccerét azonban védte Szűcs Lajos, majd ha lehet, még nagyobb bravúrt bemutatva átért Rósa Dénes ismétlésére is – maradt az 1–0. Ami itt még kimaradt, a 71. percben bement, a Ferencváros valósággal lenullázta a Pápa védelmét. Rósa Dénes jobbról Abdinak gurított vissza, aki maga is helyzetben volt, de inkább önzetlenül balra, Moraleshez továbbított, az argentin lekezelte a labdát, és a hálóba lőtt. 2–0 A lényegi dolgok ezzel eldőltek, és ez a hajrán is meglátszott, nagyjából semmi sem történt a pályán. A Ferencváros teljesen elégedett volt a 2–0-val, a Pápa sem törte magát különösebben. A 89. percben jött a slusszpoén: a visszavonuló Dragóner Attila került helyzetbe egy bal oldalról bepasszolt labda után, laposan lőtt, a labda a hosszúban kötött ki.

Ferencváros- Pápa 3-0 (1-0) Gsz: Schembri, Morales, Dragóner

FTC: Ranilovic - Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior - Rósa, Maróti, Stanic (Dragóner 54.) – Morales (Józsi 80.), Abdi, Schembri (Pölöskey 74.)

Lombard Pápa: Szűcs - Nagy S., Tóth G., Farkas, Dlusztus - Quintero, Supic, Bárányos Rebryk - Zulevs, Bali

Prukner László: Tudtuk, hogy a Pápa kultúrált, kombinatív, sok passzos játékra képes. Az első félidőben az volt a kérdés, hogy elfutjuk-e magunkat, ha megállás nélkül nyomozzuk a labdát. Szerencsére ez nem történt meg. A szünetig a Pápa jobban játszott, mi kicsit eszetlenül, ezért nagyon jókor jött a gól, valamint a szünet. A második félidőben a vezetésünk tudatában már nem kellett rohannunk. Gratulálok a csapatomnak, hogy ilyen szép eredményt tudott elérni és az egészszezon során sportemberhez méltó módon viselkedtek hatalmas köszönet jár minden munkatársamnak és mindenkinek, aki hozzá tudott tenni ehhez az eredményhez.
 
Véber György: Gratulálok a Ferencvárosnak a bronzéremhez és az Európa Ligában való induláshoz. Nekünk egy tétje volt a meccsnek, hogy egyenes gerinccel tudjunk elmenni a nyári szünetre. Azt gondolom, ezt teljesítettük, még akkor is, ha a három kapott gól az sok. Sajnos megint mindegyiket súlyos egyéni hibák előzték meg. Őszintén mondom, örülök, hogy Dragóner Attila góllal tudott elbúcsúzni, egyedül Szűcs Lajos emészti ezt meg nehezen.

A Lombard Pápa a Szolnokot, az MTK-t és a Siófokot megelőzve a 13. helyen fejezte be a bajnokságot 35 ponttal, mérlegük 10 győzelem, 5 döntetlen, 15 vereség.

(Forrás: nso.hu)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!