Pápai Ökumenikus Nap


2011-05-22 07:22:29  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Pápai Ökumenikus Nap főképe
Együtt Krisztusért címmel első alkalommal rendezte meg a Szent István Plébánia, a Szent Anna Plébánia, a Szent Benedek Plébánia, a Református Egyházközség, az Evangélikus Egyházközség és a Sarokkő Baptista Gyülekezet tegnap délután a Szent József kápolnában és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tagintézményében (volt Mező) az I. Pápai Ökumenikus Napot.
- 2008-ban a Biblia Éve rendezvényei keretében tartottunk már a maihoz hasonló jellegű napot. Akkor fogalmazódott meg, hogy jó lenne, ha folytatása is lehetne az ilyen fajta ünneplésnek. Az ökumenikus nap lényege, hogy együtt legyünk, ismerjük meg egymást, adjunk hálát az Istennek azért, amit tőle kaptunk - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
A színes délutáni programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínáltak a nyári melegben. A legkisebbeket Noé bárkájának bábelőadása, kézműves foglalkozások és ovis tánc várta, míg a diákok streetball, íjászat, görkoris és kerékpáros ügyességi verseny, valamint a lovaglás és darts területén mérhették össze tudásukat. Persze a szülők és a felnőttek sem unatkoztak az ökumenikus napon, mivel érdekes előadásokon és bibliatanulmányozáson vehettek részt. A közös programok között szerepelt a bibliodráma, a Flash Mob Zumba előadás és a Láthatatlan színház is. Aki elfáradt, vagy kikapcsolódásra, elmélyülésre vágyott, az imaösvényre mehetett az egyik terembe, ahol boldogságmondásokat olvashatott.
A résztvevők egy képet, vagyis egy közös mozaikot festettek ki, amelyen hét pápai templom volt látható, s ezzel azt akarták kifejezni, hogy itt minden felekezet temploma megtalálható.
Az I. Pápai Ökumenikus Nap közös áhitattal, énekléssel majd agapéval, vagyis szeretetvendégséggel ért véget a Szent József kápolnában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!