Vereséggel búcsúzott a bajnokságtól a Bakonyerdő


2011-05-21 21:04:23  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Vereséggel búcsúzott a bajnokságtól a Bakonyerdő főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság rájátszásának utolsó mérkőzésén a Bakonyerdő az osztálytól búcsúzó Celldömölköt látta vendégül. A mieink már korábban bebiztosították a bennmaradást, míg a vendégek sorsa szintén hetekkel ezelőtt eldőlt, így - a presztízsen kívül - igazi tétje nem volt a 2x30 percnek. A felnőtt meccs egy órás késéssel kezdődött, mivel a celliek nem érkeztek meg időben a Városi Sportcsarnokba. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, két gólnál nagyobb különbségre egyik csapat sem tudott szert tenni, a mieink azonban védekezésben keveset nyújtottak – Takács Balázst jól semlegesítették a vendégek - ráadásul Bita Ferenc távollétében a kapusteljesítmény is elmaradt a várttól, a félidőben 17-15 állt az eredményjelzőn. Hazai szempontból rosszul kezdődött a második játékrész, hat perc telt el, mire a mieink Takács révén gólt szereztek. A támadójáték is döcögött, több alkalommal is csak „talált” gólt szereztünk, sok tudatosság nem volt a játékunkban, ráadásul az emberelőnyöket sem sikerült kihasználni. A Bakonyerdő végig futott az eredmény után, 27-28-nál úgy tűnt, meglehet a meccs, Sárközi kapus hetest fogott, amiből Róth egalizálni tudott, mindezt emberhátrányban. Egy perccel a vége előtt két vendég találatot követően Kapcsándi gólja után megint visszajött a meccsbe a Pápa, sajnos azonban Szabó Tamás eladta a labdát, amiből megint kettő lett a különbség, így egy végig szoros mérkőzésen végül 31-32-es celli siker született.
Poór Tamás: 32 gólt kaptunk egy nem túl izmos, de jól küzdő Celldömölktől, ma is látszott, hogy ennyi kapott góllal nem tudunk mérkőzést nyerni. Úgy nehéz hozni egy meccset, hogy majdnem minden kapuralövés gól, de a védekezésünk sem állt ma össze. A mérkőzés színvonalát a két játékvezető múlta csak alul, nem tudták egyformán megítélni a szabálytalanságokat, magyarán amit a Celldömölknél hetesnek, azt nálunk csak faultnak fújták be. A mai mérkőzés jól tükrözte az egész idényben nyújtott teljesítményünket, egy hullámvasút volt az egész szezon, jó példa erre, hogy itthon képesek voltunk kilenc góllal megverni az Ácsot, majd a következő héten a sereghajtótól kikapni. Ez mindaddig így lesz, amíg nem tudunk a körülményeinken javítani, és nem lesz jobb a felkészülésünk.

Bakonyerdő Pápa – CVSE Mávépcell 31-32 (17-15)

Pápai gólszerzők:
Szabó Tamás 11
Takács Balázs 10
Kapcsándi Zsolt, Lakos Csaba, Harcos Bertalan, Takács Norbert 2
Bors Partik, Róth Gábor 1

Az ifjúságiak 11-10-es félidőt követően 28-21-es győzelmet arattak, amivel a rájátszás igen előkelő második helyét csípték el. Sajnos a vendégszurkolók nehezen tudtak beletörődni csapatuk gyenge játékába, a játékosok kakaskodása a nézőtéren is heves indulatokat szült, kisebb verekedés alakult ki a nézőtéren, aminek a rendőrség vetett véget.
Kapcsándi Zsolt: Paprikás hangulatú mérkőzés volt, de örülök a győzelemnek, aki ott volt a mérkőzésen láthatta, hogy csak egy csapat volt a pályán. Ezúton is szeretném megköszönni Róth Gábor és Tolner Balázs munkáját, akik ma játszották utolsó mérkőzésüket az ifjúsági csapatban, nehéz lesz őket pótolni, de biztató a jövőre nézve, hogy a két fiatal cserekapusom is jól megállta a helyét. Külön köszönet a végig lelkesen és sportszerűen buzdító hazai közönségnek, nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lett volna. A vendég drukkerek viselkedését nem szeretném minősíteni.

Pápai gólszerzők:
Nagy Kristóf 8
Bors Patrik, Róth Gábor 6
Kiss Márton Titusz, Tolner Balázs 3
Berkes Ferenc, Nagy Péter 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!