Te Szedd! szemétgyűjtési akció Pápán


2011-05-21 13:33:00  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Te Szedd! szemétgyűjtési akció Pápán főképe
Május 21-re, vagyis mára hirdette meg a "Te Szedd! 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" elnevezésű országos szemétszedési akciót az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntesség Európai Éve kapcsán. Ehhez csatlakozott több pápai szervezet, csoport, iskola és magánszemély is, többek között dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára, Takács Szabolcs kormánymegbízotti kabinetvezető és dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint Pápa város képviselőtestületének valamennyi megjelent tagja. 
A hulladékgyűjtés ma reggel 8 órától az Erzsébet ligetben és a Várkertben kezdődött. Az akcióban közel 100 pápai vett részt. Az akció célja, hogy az önkéntesek bevonásával egy nap alatt megtisztítsuk az illegális hulladéktól az országot, a megyét és közben felhívjuk a figyelmet a társadalmi szerepvállalás és a környezetvédelem fontosságára.
Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, a környezetünk tisztasága olyan közösségi érték, amely meghatározza minden napunk hangulatát, értékét. Pápa városa nem tartozik a szemetes városok közé, a városban rend és tisztaság van, jó itt élni, s ezután az akció után még szebb lesz a környezet.
Takács Szabolcs azt hangsúlyozta, hogy a Veszprém Megyei Kormányhivatal már megtartotta a Te szedd 2011 akció főpróbáját, hiszen márciusban a csopaki Növény-és Tájvédelmi Szolgálat munkatársai áprilisban a 71-es út mellett tartottak önkéntes hulladékgyűjtési akciót. Veszprém megyében több mint tízezer önkéntes bevonását regisztrálták. Veszprém megyében 70 településen, közel 200 helyszínen lehet szemetet szedni. Pápa városa jelölte ki a legtöbb területet, ahol önkéntesen lehet hulladékot gyűjteni.
Dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere szerint ez egy rendkívül értékes és példamutató akció, melyben azon pápaiak vesznek részt, akik egész évben ügyelnek környezetükre, nemcsak a mai napon.
- Bízunk abban, hogy egyre több ember gondolja majd úgy, hogy a tiszta, rendezett és ápolt környezet még szebbé teszi városunkat - tette hozzá a polgármester.
A szervezők az akció során zsákokat, kesztyűket biztosítottak a résztvevő önkénteseknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!