A születés napja


2011-05-19 19:07:10  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A születés napja főképe
A Jókai Mór Művelődési Központ, a Pápai Kistérségi Népegészségügyi Intézet, a Pápa Városi Védőnői Szolgálat és a Gróf Esterházy Kórház közösen szervezte meg A születés napja Pápán, a megszületés körüli hónapok biztonsága című rendezvényét ma délelőtt a színházépületben.
A megjelent kismamákat dr. Duga Erika kistérségi tisztifőorvos köszöntötte, majd dr. Halász László szülész-nőgyógyász, osztályvezető főorvos tartott előadást Jó közérzet és biztonság az anyaméhben címmel. Ahogy a szakorvos elmondta, nagyon fontos a páciens és az orvos közötti jó kapcsolat, hiszen az egy partneri viszony. Szó esett még a terhesség alatti elhízásról, a helyes táplálkozásról is.
Amit a gyermekek elsősegélynyújtásáról tudni kell… címmel Kürti József mentőállomás-vezető beszélt a balesetek megelőzéséről, az odafigyelésről. Kitért a háztartási balesetekre, a vérzésekre, az égésekre és ezek szakszerű ellátására is.
A rövid szünetben magzati szívhang-hallgatásra, vérnyomás-és testzsír mérésre, és egyéb tanácsadásra nyílt lehetőség.
A program zárásaként a Babák című vidám hangulatú francia dokumentumfilmet tekintették meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!