Gróf Esterházy Ferenc és udvartartása Veszprémbe látogatott


2011-05-18 21:02:27  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Gróf Esterházy Ferenc és udvartartása Veszprémbe látogatott főképe
-Tisztelt alispán uram, azért érkeztünk hegyen völgyön keresztül Pápától Veszprémig, hogy azt az örömhírt hozzam ide, hogy néhány év felújítási munka után megnyitottuk pápai hajlékunkat a Veszprém megyei közönség, arisztokraták és nemesek előtt. Szeretném felkérni alispán urat, ha felénk veszi az irányt, feltétlen látogasson el hajlékunkba (…) és hozzon minél több vendéget Veszprémből és Tapolcáról is – ezekkel a szavakkal invitálta meg dr. Áldozó Tamás polgármester – gróf Esterházy Ferencként – Lasztovicza Jenőt, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökét a szombaton nyíló Esterházy-kastélyba. A főúri család lovashintón érkezett ma kora délután a Megyeházára, ahol a pápai delegáció – a gróf udvartartása – már várta őket. A fanfár felcsendülése és a meghívás után, az elnök frissítővel kínálta az úri társaságot, majd a delegáció a Városházára vonult, hogy a megyeszékhely polgármesterét is meginvitálja a szombati nyitórendezvényre és az Esterházy-kastély megtekintésére. A díszes barokk viseletbe öltözött közel harminc fős udvartartás és az elegáns hintó nagy feltűnést keltett Veszprémben – és ez is volt a cél. A csapat ugyanis a megyeszékhely lakóinak kívánta felkelteni eképpen az érdeklődését a pápai turisztikai attrakció iránt. A belvárosban sétáló – a kastély prospektusát osztogató - barokk hölgyekre és urakra sokan rácsodálkoztak, de mindenki örömmel fogadta az invitálást.
Az Esterházy udvar egyébként nem csak Veszprémet tüntette ki figyelmével, vasárnap Balatonfüreden kezdték a kastély programjainak ilyetén népszerűsítését, azóta pedig voltak már Ajkán, Várpalotán, a mai veszprémi látogatás után csütörtökön Celldömölkön és Tapolcán, pénteken pedig Pápán invitálják a lakosságot az Esterházy-kastély megtekintésére. M. Varga Veronika, az Esterházy-kastély programszervezője az elmúlt napok tapasztalatairól így nyilatkozott:
-Nagy feltűnést keltünk a díszes barokk viseletben, de mindenütt nagyon kedvesen és érdeklődéssel fogadnak bennünket és örömmel mondhatom, hogy nagyon sokan tudnak róla, hogy újra nyílik a pápai Esterházy-kastély.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!