A kisebbségi önkormányzatok véleményezték Pápa város Szolgáltatástervezési Koncepcióját


2011-05-18 15:41:38  | cikk: mo  | 


A kisebbségi önkormányzatok véleményezték Pápa város Szolgáltatástervezési Koncepcióját főképe
Rendkívüli ülésen véleményezték a kisebbségi önkormányzatok Pápa város 2011. évi Szolgáltatástervezési Koncepcióját. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § értelmében a legalább kétezer lakosú települési önkormányzat a településen élő szociálisan rászorult személyek részére biztosítandó szolgáltatási feladatok meghatározása érdekében szolgáltatástervezési koncepciót készít. A koncepció célja a szociális szolgáltatások alapelveinek, irányainak, céljainak meghatározása, s mindezt azért, hogy a szociális szolgáltatások közelebb kerüljenek az ellátottakhoz. 

Pápa város Szolgáltatástervezési Koncepcióját a Pápa Városi  Cigány Kisebbségi Önkormányzat (PCKÖ) ma délután véleményezte. A koncepció felülvizsgálata kapcsán a képviselők sem szóbeli kiegészítéssel, sem szakmai kérdéssel nem éltek. A koncepciót a PCKÖ egyhangúlag elfogadta. Az ülésen tárgyalt vegyes ügyek keretében elhangzott, a PCKÖ a Wekerle Sándor Alapkezelőhöz két pályázatot nyújtott be. Az egyik a már hagyományosnak számító hitéleti zarándoklatra irányult, melynek úticélja Mátraverebély-Szentkút lenne, a másik pályázatban pedig egy nyári játszóházas foglalkoztatóprogram megszervezését vállalta a kisebbségi önkormányzat a Rigó lakótelepi hátrányos helyzetű gyermekek számára. A PCKÖ felhívást kapott egy a nyáron megszervezendő pályára irányító táborról, melybe a rendészeti szervek állományába felvételt nyerni szándékozó, 18. életévüket be nem töltött fiatalokat várják. A jelentkezési határidő: június 27. A tábor időpontja: július 18-22, helyszíne: Nagykovácsi.A PCKÖ elnöke, Holdosiné Bánhegyi Ildikó elmondta, elkészült egy tervezet a roma foglalkoztatási program folytatásához kapcsolódóan. A programban résztvevők köréről, számáról és a vállalt feladatokról egyeztetéseket folytat a kisebbségi önkormányzat a polgármesterrel – hangzott el az ülésen.    

A PCKÖ tárgyalását követően a Pápa Városi Német Kisebbségi Önkormányzat (PNKÖ) is  megtartotta rendkívüli testületi ülését. A képviselők egyhangúlag elfogadták Pápa város 2011. évi Szolgáltatástervezési Koncepcióját, szóbeli kiegészítéssel nem éltek. A vegyes ügyek keretében Pillerné Fódi Ilona, a PNKÖ elnöke arról számolt be, megtartották hagyományos német szépkiejtési versenyüket, mely eredményesen zárult.

Pápa város Szolgáltatástervezési Koncepcióját a Pápa Városi  Örmény Kisebbségi Önkormányzat is (PÖKÖ) ma délután véleményezte rendkívüli ülésén. A koncepció felülvizsgálata során a képviselők nem éltek szóbeli és szakmai kérdéssel sem, így a koncepciót a testület egyhangúlag elfogadta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!