"Az anyaméh gyümölcse jutalom" - Babakocsis felvonulás a belvárosban


2011-05-15 17:57:44  | cikk: mo  | 



A Család Nemzetközi Napja alkalmából szervezett babakocsis felvonulást a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) ma délután. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagszervezete elkötelezett a cél mellett, hogy minél több fiatalt sarkalljon családalapításra, hiszen a gyermekáldás a legnagyobb ajándék egy pár életében. Ezért szervezték a mai felvonulást is, hogy bíztassák a pápaiakat, a családokat a gyermekvállalásra, a gyermekáldás örömeinek átélésére.
A hagyományteremtő céllal megrendezett babakocsis felvonuláson közel ötven szülő és gyermek vett részt. A csapatot Krasztel Lászlóné, a PÁNKE elnöke fogta össze, amely a zord időjárás ellenére is végigvonult a belvároson, a Fő tértől a Szabadság utcán és a Kossuth utcán át egészen a Március 15. térig, ahol ifj. Márkus Mihály református lelkipásztor és Berkes János, a Kereszténydemokarata Néppárt pápai szervezetének elnöke üdvözölte a rendezvényt.
Márkus Mihály köszöntőbeszédében azt hangsúlyozta, az anyaméh gyümölcse jutalom.
- Ajándék és jutalom, így kell tekintenünk a gyermekre. Azt gondolom, hogy mindez csak a hittel várt gyermekáldás esetén lesz valósággá – fogalmazott a lelkipásztor.
A Család Nemzetközi Napja alkalmából szervezett rendezvényen Berkes János kiemelte, a család olyan érték, olyan kincs, amely méltó figyelmet érdemel a mai társadalomban. Egyetemes és nemzeti érték, melynek megbecsülése elengedhetetlenül szükséges a lelkileg és szellemileg erős társadalom felépüléséhez.
Az előadó demográfiai adatokkal zárta gondolatait, melyek tükrében elmondható, hogy a népességfogyás valós félelme a magyar társadalomnak. Ezért népszerűsíti a PÁNKE a nagycsalád okozta örömöket, értékeket, hogy létükkel, tevékenységükkel esélyt adjanak a népességfogyás trendjének visszafordítására.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!