Növekvő vendégforgalomra készülve – négy új lakóegység a város négycsillagos szállodájában


2011-05-15 17:48:15  | cikk: HuHa  | 


Növekvő vendégforgalomra készülve – négy új lakóegység a város négycsillagos szállodájában főképe
Városunk nagyszabású turisztikai fejlesztései a vendégek létszámának jelentős növekedését feltételezik már a közeljövőben, fogadásukhoz nélkülözhetetlen a szálláshelyek számának növelése. Erre alapozva bővítette lakóegységeinek számát a Hotel Villa Classica, mely 2005 óta működik.
-Jelenleg 24 különálló lakóegységben tudjuk fogadni a több napos látogatásra érkező vendégeket, szobáink, apartmanjaink és a közös használatú helyiségek, szolgáltatások különlegesek, egyediek. Erre törekedtünk a hotel bővítése során is – mondta el Seregélyes György, a hotel tulajdonosa.
A beruházás múlt év nyarán kezdődött meg és áprilisban vehették birtokba a vendégek az új lakóegységeket. A szálloda melletti második lakóház megvásárlásával és teljes felújításával két szobát és két apartmant alakítottak ki, melyekhez kis belső udvar is tartozik. A lakóegységek még különlegesebbek, mint a hotel főépületében találhatók – építészeti megoldásaik, színviláguk, berendezésük egyedien merész, különleges hangulatú vagy, ahogy a tulajdonos fogalmazott: nem mindennapi. Nemcsak az apartmanok, az új szobák is tágasak, világosak, felszereltségük igényes.
-A régi lakóházból a falakon kívül semmi nem maradt meg, ami pedig született belőle, az tényleg egyedi és különleges – mondta büszkén Seregélyes György hozzátéve – az első visszajelzések pozitívak, vendégeinknek elnyerte tetszését ez a miliő.
Seregélyes György arról is szólt, hogy a szálloda bővítése a következő 4-5 évben valószínűleg folytatódni fog. A főépület és az új épület közötti romos lakóház teljes átépítésével új, 80-100 fő befogadóképességű dísztermet, irodahelyiséget, öltözőket alakítanak ki, bővítik a wellness részleget, liftet és néhány kiváló minőségű lakóegységet építenek. Mindez persze csak terv és alapvetően a következő évek gazdasági eseményeitől függ, hogy ez a bővítés megvalósul hat–e.  Bár a gazdasági válság náluk is éreztette hatását és némileg csökkent a vendéglétszám az elmúlt időszakban, a tulajdonos-ügyvezető optimista – ezt jelzi, hogy a most elkészült új lakóegységek után már a következő fejlesztés tervein dolgoznak.
-Fontosnak tartom az együttműködést az önkormányzattal, hiszen a városi turisztikai fejlesztései a vendégéjszakák növekedésével járnak, ehhez pedig megfelelő számú szálláshelyre lesz szükség, hogy az ideérkező turisták több napot tölthessenek Pápán. Ehhez a fejlesztési célkitűzéshez mi az igényes szálláshelyekkel és a magas szintű vendéglátással tudunk és szeretnénk hozzájárulni. Ezt célozta a mostani bővítés és ezt célozza majd a következő beruházási elképzelésünk is – fogalmazott Seregélyes György.
A Hotel Villa Classica lakóegységei és szolgáltatásai nemcsak a vendégek elégedettségét váltják ki, hanem a szakmai minősítő rendszer szigorú elvárásainak is megfelelnek. Ezt igazolja, hogy a tavaly kezdődött és július 1-ig tartó - a Hotelstars Szállodai Minősítő Rendszer keretén belül zajló - a Magyar Szálloda Szövetség által végzett – újraminősítés során a hotel megfelelt a négy csillagos kategóriának.  (Ez egy európai minősítési rendszer, az a szálloda, amely ennek nem felel meg, nem használhatja a csillagokat.) A helyszíni minősítés múlt héten történt meg, az újraminősítést végző szakemberek a 270 pontból álló kritériumrendszer alapján, a kötelező 380 pont helyett 411 pontot adtak a Hotel**** Villa Classicának.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!