Bemutatkozott a Bartók Béla Zeneiskola


2011-05-15 07:29:49  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Bemutatkozott a Bartók Béla Zeneiskola főképe
A mai nap a hangszerekről, a zenéről és a Bartók Béla Zeneiskoláról szólt a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületében, hiszen a ligetben, de még a Várkertben sétálók is tisztán hallhatták a hívogató zene hangját.
A Bartók Béla Zeneiskola új és egyedi kezdeményezése azt a célt szolgálta, hogy azok a gyerekek is megismerhessék a klasszikus hangszereket és azok világát, akik amúgy hétköznapi életük során nem kerülnek közel hozzá. A nagyszabású rendezvény célja emellett az iskola népszerűsítése is volt - tudtuk meg Hetyei József igazgatótól.
Az időpontválasztás nem volt véletlen, hiszen jövő héten, azaz május 16-án, 17-én és 18-án lesz lehetőség beiratkozni a zeneiskolába.
- A személyes célom az, hogy a gyermekek és a hangszerek közötti távolságtartást legyűrjük - mondta a több mint 330 fős tanulói létszámot számláló intézmény vezetője.
A földszinti aula megtelt ütőhangszerekkel, valamint az azon játszadozó gyermekekkel, a színészöltözőkben pedig a rézfúvós és a fafúvós hangszerek bemutatója kezdődött negyedóránként, az érdeklődők pedig ki is próbálhatták a hangszereket szaktanári irányítással. Az emeleten zenés körjátékok és kézműves foglalkozások mellett egy zongora is helyet kapott, az előadóteremben pedig a különböző vonós hangszereké volt a főszerep. 15 órakor az emeleten a tanári kar előadta a Péter és farkas című szimfonikus mesét egy rendhagyó bábelőadás formájában. Szergej Prokofjev orosz zeneszerző különleges meséjében a szereplők a hangszerek által elevenednek meg és kelnek életre bábok formájában.
A mai nap csúcspontjaként rendhagyó koncert keretében 17 órakor, az ezen a napon először próbálkozó hangszeresekből álló zenekar, karmester vezetésével állt a színház pódiumára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!