Húsz éves a pápai nyugdíjasok egyesülete


2011-05-15 07:14:42  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Húsz éves a pápai nyugdíjasok egyesülete főképe
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete hagyományos majálisa keretén belül ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a Tarczy Lajos Általános Iskolában. A jeles ünnep alkalmából az egykori vezetők mellett több civil társszervezet képviselője is köszöntötte a jubiláló egyesületet.
Az egyesület elnöke, Baán Éva köszöntőjében visszaidézte a több mint 500 fős tagságot számláló egyesület színes életét, tevékenyégét, majd felolvasta az alkalomra készült ajándékkártyáról az idézetet mintegy összegezve gondolatait:
– Elszaladtak az évek felettünk, csendes szívvel nyugdíjasok lettünk. Felnevelve gyermeket, családot, nyugdíjasként éljük a világot. Nyugdíjasnak nincsen semmi vágya, csak hogy boldog legyen családja. Szeretetben, békességben éljen gyermekek és unokák körében. Nyugdíjasklub, hova összejárunk, benne mindig otthonra találunk. Legyen minden együtt töltött óra boldogság és öröm hordozója. A klubunkban az is előfordul, hogy egy-egy tag félreáll a sorból. S ha ilyenkor a szívünk búcsúzik, torkunk szorul, a szemünk könnyezik. Mi lehet a nyugdíjas dal vége? Legyen köztünk, s a világon béke. Adjon Isten még sok boldog évet, békességet, erőt, egészséget!
A város nevében dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a nyugdíjasokat.
– Vannak olyan szervezetek ebben a városban, amelyek akár évszázadokra visszamenő évfordulókat is meg tudnak ünnepelni, de én azt gondolom, hogy ez a húsz év még ilyen időtávlatban is megbecsülendő. Megbecsülendő, mert ez a húsz év munkával, az egymásra való figyeléssel, a másik tiszteletével telt el. Látom azt a rendezvényeiken, hogy egyre többen vannak, és jól van ez így, hiszen ez az egyesület a pápai nyugdíjasoknak igazi otthona - mondta a polgármester erőt, egészséget és jó ünneplést kívánva a résztvevőknek.
A jó hangulatú nap a finom ebéd elfogyasztását követően a szintén jubiláló Nyugdíjas Énekkar és Nyugdíjas Tánckar, majd az Irodalmi Önképzőkör műsorával folytatódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!