Még délután is tart a Halászlé Fesztivál


2011-05-14 12:45:31  | cikk: mo  | 


Még délután is tart a Halászlé Fesztivál főképe
Kispályás labdarúgó mérkőzés, horgász-és halászléfőző-verseny, kézműves foglalkozás, lovaglási lehetőség, ugrálóvár, színpadi műsorok – csak néhány a Halászlé Fesztivál programjai közül, mely reggel nyolc óra óta várja a látogatókat a Malom-tónál.
A Pápa határában fekvő szabadidőparkban már évek óta szerveznek szórakoztató rendezvényeket, hiszen a környezet kitűnően alkalmas a kikapcsolódásra. A friss levegő, piknik a szabadban, horgászati lehetőség, futballpálya mindez egy helyen nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére. Ezért is szervezik meg évek óta Halászlé Fesztivált, melynek keretében a gyerekeket ingyenes ugrálóvár, pónilovaglás és kézműves foglalkozás várja. A szervezők a felnőttekről sem feledkeztek meg, hiszen délután örökzöld slágerekkel fokozza a hangulatot a Megafon Zenei Egyesület és salsa táncosok is színpadra lépnek.
A rendezvény nagy érdeklődésnek örvend, hiszen a délelőtt folyamán már közel kétszáz felnőtt és gyermek töltötte el szabadidejét a Malom-tónál.
A halászléfőző-verseny lassan a végéhez közeledik, a hét csapat már kóstolgatja a bográcsok tartalmát. Az értékelésre kora délután kerül sor, amikor a közönség soraiból három halászlérajongó bírálja el a finom leveseket. Vargáné Rácz Zsuzsa, a rendezvény háziasszonya elmondta, a halászlé akkor a legjobb, ha benne van a készítő szíve, lelke illetve fontos a jó minőségű hal és a fűszerek. A lényeg azonban, hogy a készítője szeressen horgászni, szeresse a halat és persze főzni is – tette hozzá a fesztivál háziasszonya.
A helyszínen összeállt egy kiállítás is Tomena György karikatúráiból. Vargáné Rácz Zsuzsa szerint Tomena György rajzait nem lehet elégszer bemutatni, hiszen görbe tükröt tart elénk, megmosolyogtató módon ragadja meg az élet hozta akadályok mibenlétét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!