Tornagyőzelmet ünnepelhetett a Petőfi Gimnázium az Európa Fesztiválon


2011-05-13 14:37:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tornagyőzelmet ünnepelhetett a Petőfi Gimnázium az Európa Fesztiválon főképe
A balatoni régió megyéi (Veszprém, Somogy, Zala) 1996 óta ápolnak gyümölcsöző partnerkapcsolatot a francia Loire-vidék régióval. 2008 után május 6-9. között második alkalommal szervezték meg a franciaországi Mayenne megyében az Európa Fesztivált. A találkozó célja ebben az esztendőben is az európai barátság és a különböző európai nemzetek közötti sport- és kulturális kapcsolat erősítése volt. A rendezvényen 13 ország közel 800 sportolója vett részt. Veszprém megyét 10 fővel a sport terén eddig nyújtott remek teljesítménye elismeréseként a Petőfi Gimnázium képviselhette, Koncz János, az intézmény testnevelője természetesen örömmel tett eleget a felkérésnek. A petőfisek a sok rendelkezésre álló sportág közül a labdarúgást választották, ami nem is csoda, hiszen a foci évek óta az iskola egyik legeredményesebb sportága. A diákok - akik között nemcsak labdarúgók kaptak helyet - nem okoztak csalódást, két lengyel lány és három görög fiú vendégjátékossal kiegészülve az első helyen végeztek.
- Miután kiderült, hogy egy sportágban is lehet szerepelni, nem volt kérdés, hogy mi a labdarúgást választjuk – mondta Koncz János. Egy hosszú utazást követően fogadócsaládoknál szállásoltak el minket, szerencsére mindenki jó helyre került. Másnap már a sorsolásokat követően el is kezdődtek a meccsek, az összeszokás miatt az első találkozó volt a legnehezebb - hiszen a két lengyel lány végigjátszotta a találkozókat, ráadásul a görög srácokkal is össze kellett csiszolódnia a mieinknek – de szerencsére a kezdést leszámítva nem volt gond, mind a hat meccsünket megnyertük. A nap közös bulizással zárult. Vasárnap délelőtt megtekintettük Naval város nevezetességeit, majd délután következett a döntő az egyik helyi alakulat ellen, akiket simán, 4-0-ra vertünk meg, így labdarúgás sportágban a mi nyakunkba került az aranyérem. A záróünnepségnek megadták a módját a szervezők, az olimpiához hasonlóan egyenként szólították a nemzeteket, elhangzott a himnusz, majd a helyünkre kísértek minket, mindezt a közönség hangos ovációja mellett. Biztos vagyok benne, hogy mindenki maradandó élményekkel tért haza, hiszen sem nekem, sem a gyerekeknek nem minden nap adatik meg, hogy eljussunk Franciaországba, az már csak hab a tortán, hogy az ottani pazar körülmények között ilyen sikert értünk el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!