Etika és pedagógia - Műhelymunka a Neveléstudományi Intézetben


2011-05-11 19:02:48  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Etika és pedagógia - Műhelymunka a Neveléstudományi Intézetben főképe
Dr. Györe Géza PhD ügyvivő szakértő, a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézet könyvtárvezetője megnyitó szavaival kezdődött Etika és pedagógia. Műhelymunka a régióban kutatást végző kutatók eredményeinek megismertetése céljából címmel szakmai konferencia a Pannon Egyetem Neveléstudományi Intézetének pápai, Mézeskalács utcai intézményében ma délelőtt.
A pedagógusképzésben érdekelt intézmények és szakemberek számára a régióban szolgáltató-és kutatóközpontot hoztak létre Pápán, amelyet egy országos hálózat részeként fognak működtetni. A hálózatban való együttműködés a közös cél érdekében arra hívatott, hogy támogatást nyújtson a pedagógusok képzéséhez, illetve mind az oktatók, mind a pedagógusok tudományos munkájához. Ennek érdekében a központ a pedagógusképzésben érdekelt felsőoktatási intézmények, oktatók, mentorok, intézményvezetők, szakmai szolgáltatók és igazgatási szervezetek szakemberei között szoros kapcsolatot teremt. A  TÁMOP-4.1.2-08/1/B-2009-0007 A felnövekvő nemzedékért Közép-Dunántúli Régió pedagógusképzését segítő szolgáltató és kutatóhálózat kialakítása elnevezésű projekt hosszú távú célja a kompetencia alapú oktatás biztosítása és fejlesztő felsőfokú pedagógusképzés tartalmi megújítása, képzők felkészítése. A projekt megvalósításának kezdete 2010. március 1-jén volt, míg a tervezett befejezés idén augusztus 31-re várható. A Bologna-folyamat keretében megújított tanárképzés célja, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik alkalmasak a közoktatásban, a felsőoktatásban való sikeres közreműködésre. E területeken vállalkozhatnak regionális és kutatói feladatok elvégzésére.
A program során a résztvevők előadásokat hallhattak szakemberektől. Dr. habil Kamarás István DSC, nyugalmazott egyetemi docens Szempontok és adalékok egy értékközvetítő és képességfejlesztő irányultságú pedagógiai etikához című beszámolóját Bognárné dr. Kocsis Judit egyetemi tanársegéd Pedagógus etikai kódexek bemutatása, vizsgálata című előadása követte.  A tanácskozáson dr. Trosits András főiskolai docens A hittantanár, a nevelőtanár hallgatók jellemnevelése címmel tartott előadást. Az ebédszünet után Keresztény hit és etika címmel Isó Dorottya evangélikus lelkész szólt a megjelentekhez, őt Thun Éva egyetemi tanársegéd követte az előadók sorában. A konferencia végén kérdéseket tehettek fel az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!