A Polgármesteri Hivatal szervezeti átalakulásáról tájékoztattak


2011-05-11 05:25:37  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Polgármesteri Hivatal szervezeti átalakulásáról tájékoztattak főképe
A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti felépítése a március 14-i testületi ülést követően átalakult, hiszen a képviselők többsége az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására szavazott. A változásokról Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője és Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője tájékoztatott.
- A döntést követően a Polgármesteri Hivatal hivatali szerkezete alakult át, így az eddig Művelődési Osztályként működő szervezeti egység, a képviselőtestület döntésének értelmében Polgármesteri Kabinetként működik a jövőben - mondta Rádi Róbert, a kabinet vezetője.
Dr. Áldozó Tamás polgármester a jövőben szeretné határozottabban különválasztani a polgármester feladatkörébe tartozó feladatokat és a jegyző hatáskörébe tartozó teendőket - indokolta a változásokat Rádi Róbert.
A Polgármesteri Kabinetnek feladata, hogy a döntés-előkészítő munkában vegyen részt, illetve különböző stratégiai kérdéseket tisztázzon, továbbá dolgozzon ki azokra alternatívákat. A változások következtében bővült a korábbi Művelődési Osztály hatásköre, ugyanis az eddig közoktatási, közművelődési és külkapcsolati feladatok mellett a jövőben a városmarketinggel, az ifjúsági sporttal és informatikai feladatokkal is a kabinet fog foglalkozni a Polgármesteri Hivatalon belül. A változások az ügyfeleket ügyintézésük során nem fogja zavarni, inkább segíti.
Az SZMSZ módosítása a Műszaki Osztályt is érintette, amely már Városfejlesztési Osztályként működik. A szervezeti egység a Műszaki Osztály eddigi feladatai mellett a pályázatírás és a pályázatok előkészítési feladatait is ellátja, ezeket korábban a Vállalkozási Osztály végezte - tájékoztatott Molnár István, a Városfejlesztési Osztály vezetője. Molnár István kihangsúlyozta, az ügyintézést a változások nem gátolják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!