Idegenben szerzett pontot a Lombard


2011-05-10 20:31:36  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Idegenben szerzett pontot a Lombard főképe
A Lombard Pápa a Monicomp Liga hétközi fordulójában a Fáy utcába látogatott nem titkoltan azzal a céllal, hogy idegenben biztosítsa be a bennmaradást. A Vasas ellen Véber György két helyen változtatott a szombati derbihez képest, a kiállított Dlusztus András helyett Tóth Gábor kezdett, míg Zulevs helyett a Siófok ellen eltiltását töltő Quintero kapott bizalmat. A meccs végkimenetele mellett az is nagy kérdés volt, a Lombard játékosai vajon milyen felfogásban lépnek pályára, képesek lesznek-e a vezetőedző által oly gyakran emlegetett győztes mentalitással kifutni a pályára. A találkozó 10. percében jegyezhettük fel az első helyzetet, Rezes beadását Gáspár fejelte a keresztlécre, a labda pedig visszapattant a mezőnybe. Pár perccel később megint Rezes lépett ki a pápai védők közül, egy lövőcselt követően elfektette Szűcsöt, majd 15 méterről centikkel a bal alsó sarok mellé lőtt. Öt perccel később néhány pillanatig vezettek a hazaiak, Lisztes jobb oldali beadását Ferenczi fejelte a jobb alsó sarokba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot. Fél óra elteltével először veszélyeztetett a Pápa, Quintero 25 méteres erős lövését a jobb felső sarokból ütötte ki nagy bravúrral Németh kapus. A helyzetre helyzettel válaszoltak a házigazdák, mindjárt kettővel, ám Szűcs ismét a helyén volt, előbb Lázok szabadrúgását, majd Lisztes lövését hatástalanította. Az első félidőre maradt még egy Bárányos lövés, azonban ezt is védte Németh kapus. A második játékrészben Lisztes lőtt 10 méterről, próbálkozása Supicsban akadt el. A 67. percben megszerezte a vezetést a Vasas, Lisztes passzolt Rezeshez a bal oldalon, aki laposan középre adott, a csereként beállt Beliczky pedig közelről a kapuba pörgette a labdát 1-0. Öt perccel később Rebryk lábában volt az egyenlítő találat, egy lecsorgó labdát 25 méterről küldött kapura, de a labda centikkel elkerülte a jobb felső sarkot. Három perccel a lefújás előtt egyenlített a Lombard, egy kapu előtti tömörülés után a labda Bali elé került, a pápai csatár pedig nyolc méterről a kapuba lőtt 1-1. A hosszabbításban megszerezhette volna a három pontot a Vasas, Lisztes jobb oldali szabadrúgását Mileusznics lőtte kapura, de Szűcs – ahogy a meccsen többször is - nagy bravúrral kiütötte a jobb alsóba tartó labdát, ezzel a pápaiak egy ponttal térhetnek haza a Fáy utcából. Ezzel a döntetlennel továbbra sem biztos a jövő évi élvonalbeli tagság, így hétvégén mindenképpen le kell győzni az MTK-t.

Komjáti András: - Az első félidőben helyzeteket hagytunk ki, melyekkel megszerezhettük volna a vezetést. Fordulás után kiegyenlített volt a játék, de szép támadás végén mi vezettünk. Utána is voltak lehetőségeink, de ezek nem mentek be.

Véber György: - Vegyes érzések kavarognak bennem. Az első játékrészben megvalósítottuk az elképzeléseinket, de védekezésben nagyokat hibáztunk. Utána megkaptuk a szokásos gólunkat. Annak örülök, hogy a csapat ki tudott egyenlíteni.

(Forrás: naplo-online.hu)

Vasas – Lombard Pápa 1-1 (0-0) Gsz.: Beliczky ill. Bali
Illovszky Stadion, 1000 néző, V.: Böcskei

Vasas: Németh G. Kulcsár, Mileusnic, Gáspár, Katona, Lázok (Arsic 75), Lisztes, Kovács, Rezes, Ferenczi Szilágyi (Beliczky 46)

Lombard: Szűcs L., Nagy S. (Takács 46), Tóth G., Supic, Németh M., Quintero (Szabó 46), Gyömbér, Bárányos, Rebryk, Maric Palkó (Bali 71)

(Az nso.hu nyomán)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!