Orbán Imre a Gróf Esterházy Kórház sorsáról és a Pápa-tapolcafői kút helyzetéről


2011-05-10 20:29:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Orbán Imre a Gróf Esterházy Kórház sorsáról és a Pápa-tapolcafői kút helyzetéről  főképe
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót a Kossuth utcán. Orbán Imre a pápai Gróf Esterházy Kórház sorsáról, a pápa-tapolcafői kút helyzetéről, s végül a májusi rendezvényeikről tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit.
Mint mondta, április 28-án a megyei közgyűlés döntött - a Jobbik képviselőinek ellenszavazata ellenére - a pápai kórházban lévő szemészeti, urológiai és fül-orr-gégészeti osztályok aktív kapacitásának integrálásáról a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházba. Orbán Imre még aznap, április 28-án tartott sajtótájékoztatót e témában, s feltett kérdéseire nem kapott választ a helyi közélet szereplőitől. A Jobbik helyi elnöke úgy fogalmazott, elvárja a város polgármesterétől, hogy tájékoztassa a város lakóit.
- Úgy gondolom, hogy a kórház nem a Fidesz hitbizománya, a kórház nem csupán a város lakóit szolgálja, hanem a kistérség állampolgárait is. Felháborítónak találom, hogy a Fidesz a kistérség falvaiban élő embereket másodrangú polgárnak tekinti, az integráció támogatásával sok embernek lehetetlenné tették a szakellátásban való részesülését- mondta.
Orbán Imre a  Pápa-tapolcafői kútról szólva elmondta, 2009 szeptemberében azt eladták, ezért szeretnék tudni, hogy ki a győztes pályázó, és mit kíván tenni a tapolcafői 1/A kút vízével? Kapott-e vissza nem térítendő támogatást a győztes pályázó a kormánytól? Ezekre a kérdésekre a Pápai Vízmű többségi tulajdonosától, a pápai önkormányzattól várják a válaszokat.
A sajtótájékoztató végén a májusi programokat ismertette Orbán Imre, eszerint május 14-én, szombaton 10 órától demonstráció keretein belül az Orbán-kormány elmúlt éves teljesítményét értékelik. A program vezérszónoka Novák Előd, országgyűlési képviselő lesz. Szintén május 14-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprém megyei választmánya ülésezik városunkban, melyről sajtótájékoztató formájában kíván beszámolni Szabó Gábor, az országos választmány elnöke. Ugyanekkor aláírásgyűjtéssel, ha szükséges népi kezdeményezéssel akarják megakadályozni a kórház már említett három osztályának aktív kapacitásának megszűnését. Május 27-én 18 óra 30 perctől dr. Szabady Balázs demográfus tart előadást a magyarság megmaradásának esélyeiről. Valamint e hónapban a Pápaiak a Nemzetért Egyesület szervez kirándulást a megye kulturális és történelemi nevezetességeihez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!