Festőverseny a Munkácsyban


2011-05-10 17:12:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Festőverseny a Munkácsyban főképe
Az intézmény alsó tagozatosainak a népdaléneklési és versmondó versenyek mellett rendszeresen megrendezik a rajzversenyt is, ebben a tanévben minden alsós osztályból a két legügyesebb diák fogott ecsetet, összesen 24-en foglaltak helyet az asztaloknál. Munkácsy Mihály képei közül a csendéletek, tájképek mellett a Honfoglalás egy részlete, az Ásító inas, a Köpülő Asszony, a Rőzsehordó Nő szerepelt a választható alkotások között.
- Nem voltak ismeretlenek a gyerekek számára a képek, hiszen azokkal az iskola honlapján már ismerkedhettek – mondta Ferenczi Kálmán igazgatóhelyettes. 11 kép közül választhattak a tanulók, és azt vagy annak egy részletét festették le. A lényeg az, hogy ecsetet vegyenek a kicsik a kezükbe és alkossanak, ezáltal is ápoljuk a Munkácsys hagyományokat.
Miközben a szebbnél-szebb munkák készültek, a pedagógusok sok érdekességet meséltek a gyereknek Munkácsy Mihály életéről, pályájáról, munkáiról. A választott festmények közül Munkácsy tájképei és csendéletei voltak a legnyerőbbek, ezeket választották a legtöbben.

Eredmények:

1-2. évfolyam
1. Galler Adrián 2.T
2. Bíró Panna 1.N
3. Hidrik Fanni 1.N

3-4. évfolyam

1. Németh Kinga 4. N
2. Hauser Bence 4. A
3. Kuna Fruzsina 3. A

Különdíj: Riegler Dorina 4. T

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!