Lombard Pápa – Ferencváros 0-1


2009-11-07 21:25:30  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Lombard Pápa – Ferencváros 0-1 főképe
A rendőrségi várakozásokkal ellentétben mindössze tíz Fradi szurkoló szállt le ma délután a pápai vasútállomáson a 15.52-es vonatról. Egy gyorsan elhalkuló „Hajrá Fradi” kiáltás után békésen vonultak a stadionhoz az őket kísérő több tucat rendőr társaságában. Fél 5 körül lassan kezdtek begördülni az autók a nagyszámú rendőr által őrzött stadion vendég parkolójába és befutott a Fradi játékosait szállító busz is. A mérkőzés előtt békés rend uralkodott a pálya körül, a pápai szurkolótábor pedig tapssal fogadta a küzdőtérre kivonuló ferencvárosi labdarúgókat is. 4000 néző, mindkét lelátón fanatikus drukkerek, leírhatatlan hangulat – röviden így lehetne jellemezni a kezdő sípszó előtti állapotot.

Az első félidő nem tartogatott sok izgalmat, inkább a küzdelem dominált, egyik csapat sem tudott veszélyes szituációt kialakítani. Orosz Péter jelentette a legfőbb veszélyt Megyeri kapujára, ám az igen zártan védekező vendégeket ő sem tudta feltörni. A második játékrészben erőre kapott a Lombard Pápa, több igen veszélyes pontrúgásunk is volt a második játékrész elején. Véber György Alexet és Zulevset is pályára küldte, nekik köszönhetően újra esély kínálkozott a vezető találat megszerzésére. A 62. percben a csereként beállt Zulevset máris le kellett hozni, ugyanis Wolfe szándékos talpalása után a mentőknek kórházba kellett szállítani a fiatal középpályást. Arany Tamás sípmester ezt az estet nem látta szabálytalannak, ellentmond ennek az a tény, hogy a Lombard játékos lábát 25 öltéssel varrták össze. Az utolsó fél órában felváltva forgott veszélyben mindkét kapu, Ferenczi járt a legközelebb a gólszerzéshez, de lövését bravúrral mentette szögletre Szűcs. A sarokrúgásból aztán előnyhöz jutottak a vendégek, Lipcsei beadását Wolfe fejelte a kapuba. A végére teljesen beszorultak a zöld-fehérek, ám Fortuna ezúttal a Fradi kezét fogta, ugyanis Alex fejese a kapufáról kifelé pattant, majd percekkel később Gyömbér emelését szögeltre tolta a vendégek portása. Összességében elmondhatjuk, hogy nem érdemelt vereséget Véber György együttese, kis szerencsével, no meg korrekt játékvezetői ténykedéssel itthon lehetett volna tartani a három pontot.

Craig Short: Nagyon nehéz mérkőzés volt, egy jó csapat ellen sikerült némi szerencsével győzelmet aratnunk. Maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, azt hiszem jó úton vagyunk, sikerült kilábalnunk a gödörből és megkezdtük a felzárkózást. Az okozott sérülést játékosom nagyon sajnálja, Wolfe célja a labda megszerzése volt, nem pedig szándékos sérülés okozása.

Véber György: Az első félidőben nyújtott teljesítményünk elmaradt az általam várttól, több játékosom kishitű volt, túlzottan is tisztelte ellenfelünket. Ott még nem tartunk, hogy 3-4 játékosom egy félidőt átaludjon. A második játékrészben nagy erőket mozgósítottunk a mérkőzés megnyerése érdekében, sajnos egy pontrúgás után az ellenfél szerzett vezetést. Az utolsó 10 percben történt az, amit az elejétől vártam volna, a lendületes támadójáték nem hozta meg az eredményét, csak kapufáig jutottunk. Zulevs sérülését közvetlenül a mérkőzés után megnéztem és bizonyossággal állíthatom, hogy nyújtott lábbal csúszott a ferencvárosi játékos, ami értelemszerűen szabálytalan, kiállításnak és büntetőnek kellett volna következnie, sajnos Arany Tamás ezt másképp látta.

Szűcs Lajos: Úgy érzem, hogy az első félidőben meddő mezőnyfölényben voltunk, a folytatásban már voltak helyzeteink is, amiket sajnos nem sikerült gólra váltani. A játékvezető érdekes felfogásban vezette a találkozót, két 100 százalékos 11-est nem ítélt meg a javunkra, először volt egy kezezés a 16-oson belül, majd Zulevs és Wolfe találkozásánál pedig azonnal le kellett volna küldeni a védőt valamint bűntetőt kellett volna elvégeznünk. Sajnos mindkét esetben néma maradt a játékvezető sípja. Fejben nem volt más a felkészülésem erre a találkozóra, ez a Ferencváros már nem az a Ferencváros, ami régen volt, a mostani csapatban sok külföldi játékos szerepel, hol vannak már azok az idők, amikor még szinte csak honi labdarúgók szerepeltek.

A Lombard Pápa ezzel a vereséggel visszacsúszott a még mindig igen előkelő negyedik helyre. Folytatás jövő héten a Kaposvár ellen.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!