„Nyitott szívvel a zene világában"


2011-05-08 20:25:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Nyitott szívvel a zene világában
„Dicsérjétek az Urat muzsikával" címmel négy alkalomból álló koncertsorozatot indítottak a pápai Ferences templomban. A jótékonysági hangversenyek bevételét a templom karbantartására és felújítására szánják. A program első fellépője a pápai születésű, kiváló hangú Fodor Gabriella szoprán operaénekes volt, akit zongorán kísért Weissenfeld Melinda zongoratanárnő.
- A tavalyi évben Zenei barangolások címmel indítottunk egy hasonló koncertsorozatot, melynek hatalmas sikere volt. Ezért úgy gondoltuk, hogy az idén is megpróbálkozunk neves fellépőkkel, hogy megismertessük az emberekkel ezt a csodálatos kis barokk templomot, amely Pápa város egyik legrégibb épületei közé sorolható - hangsúlyozta Csernai Balázs káplán.
Az áriaest során többek között Bach, Händel, Schubert, Dvorak, Bizet, Puccini és Verdi műveket hallhatott a közönség.
- Pápán születtem, édesapám Fodor István cukrász. A Várkastéllyal szemben laktunk, zeneiskolába a kastélyba jártam. Eisenbeck Ágotánál kezdtem énekelni tanulni, Édes Ági néni pedig szolfézsból nevelt. Érettségi után Győrbe kerültem, majd a budapesti Konzervatóriumba, onnan pedig a Zeneakadémiára nyertem felvételt. Andor Éva növendéke voltam, s aztán operaszakra mentem. 2007-től a Magyar Állami Operaház magánénekese vagyok. Repertoáromban a barokktól a kortárs zenéig szerepelnek dalok és oratóriumok egyaránt. Már nagyon régen jártam Pápán, ezért örülök, hogy itt lehetek újra - mondta Fodor Gabriella.
A következő hangverseny június 19-én lesz a templomban, amikor Eisenbeck Ágota, Édes Lászlóné, a Bartók Béla Zeneiskola néhány tanára, a Szent István Kórus, KELLA vonosnégyes és Páll Erzsébet lép fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!