Húszéves az MSZP Pápa és Környéke szervezete


2009-11-06 23:13:35  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Húszéves az MSZP Pápa és Környéke szervezete főképe
A huszadik születésnapját ünnepelte ma 18 órától a Magyar Szocialista Párt Pápa és Környéke Szervezete a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. Gőgös Zoltán elnök kérdésünkre értékelte az eltelt két évtizedet:

- Elég mozgalmas volt az elmúlt húsz év, sok siker és sok kudarc jellemzi, melyek általában egy ember életében is megtalálhatóak. Én alapítója voltam 89’-ben a helyi szervezetnek, előtte pedig a reformköri mozgalmakba szinte belecsöppentem. Személy szerint sokat köszönhetek mindennek, hiszen soha nem lettem volna állami vezető, ha annak idején nem választom ezt a közösséget. A helyi csoport nagyon jól működő, összehangolt és összetartó csapat. A hagyományos szociáldemokrata szellem keretében próbáltunk meg rendezvényeket szervezni helyi szinten.

Bár városunkban végig ellenzéki szerepben vettek részt a politikai életben, Gőgös Zoltán úgy véli, konstruktív ellenzéki szerepet töltöttek be, melyet meg tud erősíteni a másik oldal is.

- A város érdekeit mindig szem előtt tartva cselekedtünk, a város fejlődéséhez mindig maximális hozzájárultunk. Ez egy kis város, mindenki ismer mindenkit, nem keverünk pártpolitikát a város érdekeivel.

A Himnusz eléneklése után Gosztola István szavalta el Váci Mihály: Még nem elég! című versét. A szép számmal megjelent résztvevőket Gőgös Zoltán elnök köszöntötte, majd Link Zsuzsanna szimpatizáns emlékezett vissza az elmúlt évekre, a kampányokra, az együtt átélt élményekre, közös emlékekre.
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is köszöntötte az ünneplő közönséget.

- Lobogni egy országért, szeretni egy nemzetet szenvedéllyel. Megélni, hogy az emberek egy nemzeti közösségnek tagjai és azért tenni akarnak, hasonló érzéseket és vágyakat keltenek az emberben, mint egy fiatal szerelmes párban, mikor megismerkednek. Politizálni, tenni a közért sokkal több, mint elintézni ügyeket. Fontosak az utak, fontosak az iskolák, fontosak a nyugdíjak. De jött valami, ami mindezek fölött van és ezeknél is fontosabb. Álmodjuk meg milyen világot akarunk magunknak! Mi szociáldemokraták, baloldaliak milyen Magyarországot álmodunk?

A volt miniszterelnök beszédében kitért arra is, hogy jó, ha tudnak vitatkozni az ellenzékkel, mert fontosnak tartja a vitákat. A jobboldal ugyanolyan hozzátartozója a baloldalnak, mint ahogy kék az ég és zöld a fű. Szerinte nem az a baj, hogyha van vita. Hanem az, hogyha valakik nem a viták megoldásának útját keresik, hanem azon fáradoznak, hogy elsimuljanak a dolgok, vagy épp az ellenkezőjét. Gyurcsány Ferenc felhívta a megjelent szocialisták figyelmét arra, hogy legyenek büszkék arra, amit létrehoztak, arra a Magyarországra, melyet megálmodtak.

Ezt követően Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője is köszöntötte a jubileumot ünneplőket. Visszaemlékezett a Perutz Stadion átadási ünnepségére, amelyen a Medgyessy-kormány képviseletében ő is részt vett. Beszédében elmondta, mennyire hiányolja, hogy a fideszes politikusok nem köszönték meg, hogy a kormány is hozzátette a magáét, támogatta a stadion rekonstrukcióját; el kell ismerni ezeket a közös eredményeket, nem pedig elhallgatni vagy letagadni.

A köszöntőket követően az egybegyűltek megtekintettek egy filmet, mely az MSZP helyi szervezetének 20 éves történetét mutatja be. Az esti szórakozást vidám-zenés műsorral a Mikroszkóp Színpad művészei: Beregi Péter, Böröczky József és Heller Tamás biztosították.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!