Véber: „Egy nagy rózsaszín lufiban lebegünk két éve…” Lombard – Siófok 0-1


2011-05-07 21:32:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Véber: „Egy nagy rózsaszín lufiban lebegünk két éve…” Lombard – Siófok 0-1 főképe
Néhány héten belül véget ér a Monicomp Liga 2010/2011-es szezonja, és még négy fordulóval a vége előtt sem derült fény a kiesők kilétére. A Lombard Pápa a mai Siófok elleni bajnokin tehetett arról, hogy a csapat neve ne kerüljön szóba a búcsúzók taglalásakor, ugyanis egy hazai diadallal matematikailag is bebiztosította volna a bennmaradást a Véber legénység. A másik oldalon a Balaton-partiak továbbra is nagy harcban vannak a jövő évi NB I-es tagságért, Horváth Károly tanítványai a kezdő sípszót a 14. helyről várták. A mieinknél Véber György Quinterora eltiltása miatt, Heffler Norbertre és Takács Péterre sérülés miatt nem számíthatott, a Siófoknál nem volt sem sérült, sem pedig eltiltott labdarúgó.
A hazaiak előtt adódott az első lehetőség, a 18. percben Bárányos szabadrúgása előbb kijött a kapusról, másodszorra már fogta Molnár. A 35. percben újabb pontrúgásból alakult ki veszély, ezúttal a vendégeknél, Novák labdája a jobb oldali kapufáról szerencsére kifelé pattant. A 40. percben a vendégek kapusa, Molnár Péter mutatott be egy parádés védést, a portás Palkó csúsztatott fejesét ütötte szögletre. A második félidő siófoki helyzettel indult, Csordás jobb oldali beadása Kecskéshez került, aki közelről tüzelhetett, de Szűcs ismét a helyén volt. Az 53. percben tíz emberre fogyatkozott a Lombard, Dlusztus rántotta le Délczeget, amiért megkapta második sárga lapját. A 71. percben Maric végezhetett el szabadrúgást 16 méterről, a lapos lövést Molnár védte. Öt perccel később a vendégek is tíz főre fogyatkoztak, miután Graszl megtaposta a földön fekvő Szabó Zsoltot. A 80. percben eldőlt a három pont sorsa, Novák passzolt Csermelyihez, aki négy méterről jobb külsővel a kapuba lőtt 0-1. A végén Szabó lábában volt az egy pont, ám lövését Tusori blokkolta. Az eredmény a továbbiakban nem változott, a Lombard újabb vereségével továbbra is menekül a kiesés elől, míg a siófokiak ezzel a három ponttal könnyen lehet, hogy meghosszabbították NB I-es tagságukat.

Véber György: Iszonyúan fáj a vereség, de bízom benne, hogy jól jövünk ki belőle, akármilyen furcsán is hangzik. Azt kell hogy mondjam, egy nagy rózsaszín lufiban lebegünk két éve, a mai mérkőzés végérvényesen bebizonyította, hogy jóval erőn felül teljesítettünk a két szezon során. Ennek a pontvadászatnak a végén is lehet egy óriási sikerünk, ha bennmaradunk. Hónapok óta nem tudjuk azokat a meccseket megnyerni, amikor előre mutatnának, és lám ott tartunk, hogy a kiesés ellen kell küzdenünk. Nem bántom a játékosaimat, de nem győztes típusú labdarúgók alkotják a csapatot. Ma is bebizonyosodott, hogy nyáron meg kell erősíteni a keretet három-négy meghatározó játékossal. Nagyon sok embernek el kell gondolkodnia.

Mihalecz István: Ebben az évben ez volt a legfontosabb idegenbeli győzelmünk, mivel a bajnokság véghajrájában négy pont már komoly előny. Ezzel a győzelemmel és az ebből fakadó mentális lökéssel már élnünk kell.

Lombard Pápa – Siófok 0-1 (0-0) Gsz.: Csermelyi
Perutz Stadion, 1500 néző, V.: Iványi (Demeter, Butkai)

Lombard Pápa: Szűcs L., Nagy S., Supic, Dlusztus, Németh M., Rebryk (Bali, 76.), Gyömbér, Palkó (Szabó, 46.) Zulevs (Tóth, 54.) Maric, Bárányos

Siófok: Molnár, Mogyorósi, Fehér, Graszl, Novák, Kecskés, Tusori, Melczer (Katona, 76.) Csordás (Isaac, 89.) Homma, Délczeg (Csermelyi, 65.)

A mieink május 10-én a Vasas otthonába látogatnak, majd május 14-én az MTK csapatát fogadják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!