Nyert és bennmaradt a Bakonyerdő Pápa


2011-05-07 17:55:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyert és bennmaradt a Bakonyerdő Pápa főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság rájátszásának nyolcadik fordulójában a Bakonyerdő Pápa az Ácsi Kinizsi csapatával mérte össze erejét a Városi Sportcsarnokban. A kezdést megelőzően a vendégek vezették az alsóház tabelláját, Poór Tamás csapata azonban hetek óta a kiesés elől menekül - legutóbb a Tapolcától négygólos vereséget szenvedtek – így a Celldömölköt megelőzve csak az utolsó előtti helyen szerénykedtek.
Az első 10 percben csak futott az eredmény után a pápai csapat, igaz a vendégek három gólnál nagyobb különbségre nem tudtak szert tenni. Negyed óra játék után először vezetett a Bakonyerdő, a vendégek kapusának köszönhetően azonban nem volt megnyugtató az előny (15.perc 9-8). Az első félidő második felében sem változott a játék képe, fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a védekezéssel a pápai mester továbbra sem volt elégedett. Öt perccel a szünet előtt igyekezett frissíteni Poór, kapust cserélt, Bita helyett Bakos állt a háló elé, de ez sem hozta meg a remélt fordulatot (28. perc 16-16). Az első játékrész hajrájára visszavette az előnyt az Ács és meg is tartotta azt a szünetig (30. perc 16-17). A második félidőt sokkal jobban kezdték a piros mezes hazaiak, nyolc perc alatt ötgólos előnyt szorgoskodtak össze, köszönhetően Szabó Tamás és Takács Balázs parádés játékának és Bakos Balázs remek kapusteljesítményének (40. perc 25-19). A biztos vezetést a későbbiekben sem engedte ki a kezéből a házigazda, és 34-25-re legyőzte az Ácsot. A Bakonyerdő Pápa egy felejthető első félidőt követően, a második játékrészre védekezésben és támadásban is feljavult, így megérdemelten tartotta itthon a két pontot, bebiztosítva ezzel a bennmaradást.

Bakonyerdő Pápa – Ácsi Kinizsi SE 34-25 (16-17)

Pápai gólszerzők:
Takács Balázs 11
Szabó Tamás 9
Harcos Bertalan 5
Kapcsándi Zsolt, Róth Gábor 3
Kondor János, Sarus Ferenc, Lakos Csaba 1

Poór Tamás:
Nehéz volt ma pályára lépni az utóbbi hetek sikertelenségei után, ráadásul többen sérüléssel bajlódtak, Reizinger Szabolcsra ma sem számíthattam, ami meg is látszott a védekezésünkön. Az első félidőben 17 gólt kaptunk, ami sok, ráadásul a legtöbb találatot középről, 6-7 méterről kaptuk, ami még NB II-es szinten is bosszantó. Korábban ha jól védekeztünk, akkor nem tudtunk gólt lőni, ma azonban Kapcsándi Zsolt és Róth Gábor jól teljesített, így 30 gól fölé tudtunk kerülni. Az utolsó mérkőzésen a Celldömölk ellen szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szezontól és a hazai közönségtől, jelenleg úgy tűnik, hogy átalakul a csapat a két bajnokság között, de erről egyelőre többet nem tudok mondani.

A mieink május 21-én 16 órától hazai pályán búcsúznak az idei szezontól, az ellenfél a Celldömölki VSE lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!