A díjugartó versenyekkel folytatódott a Lovasmajális


2011-05-07 13:42:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A díjugartó versenyekkel folytatódott a Lovasmajális főképe
A nyitó versenyszámokkal megkezdődött a díjugratás a Lovasiskolában. A délelőtti számokban pápai indulónak nem szoríthattak a kilátogató nézők, de akadt így is látnivaló bőven. A díjugrató versenyszámok mellett a Delta Íjászegyesület bemutatója, fogatbemutató, állatsimogatás, sétakocsikázás szerepelt a programokban. Szerencsére az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, Kocsis László, a Pápai Lovas Club vezetője szerint minden a tervezetteknek megfelelően alakul.
- Délután a staféta versenyszámokkal folytatódik a versenynap – itt már pápai párost is láthatunk. Erről a számról azt kell tudni, hogy egyszerre két lovas lesz a pályán, majd a párost egyszerre értékelik, aki a legrövidebb idő alatt teljesíti a saját pályáját, az a stafétapáros nyeri a versenyt. Ezt követően a kétfázisos, majd a magasugrató versenyszámokat rendezzük meg, itt is lesznek hazai színekben induló lovasok. Bízom benne, hogy az 1-6. hely valamelyikét el tudjuk csípni.
A rendezvényt Unger Tamás alpolgármester nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, a hétköznapokban a lovaglás jelentősége folyamatosan növekszik, egyre többen fedezik fel maguknak ezt a sportot, ami nemcsak a pápai önkormányzat, hanem a magyar kormány célja is.
- Parlamenti szinten is foglalkoznak a magyar lovassport felfejlesztésével, ezt elősegítendő elkészült a Nemzeti Lovasprogram. Ennek egyik eredménye, hogy az iskolákban nemsokára bevezetik a lovasoktatást, de fontos jelentősége van gyógyászati szempontból is, például az autista gyerekek kezelésében a lovaknak óriási szerepe lehet. Az önkormányzat nevében szeretnék gratulálni a szervezőknek, akik sok színes programokat állítottak össze, minden bizonnyal mindenki megtalálja a hozzá legközelebb állót.

A délelőtti versenyszámok után Unger Tamás alpolgármester és Varga Sándor, a Pápai Lovas Club elnöke felavatta Varga Sándor alapító elnök és Bőhm Róbert többszörös magyar bajnok emléktábláját.

A Nemzeti Lovasprogramról:
A lovas ágazat elismertségének javítását is szolgálja az új stratégia, melynek érdekében színvonalas nemzetközi rendezvényeket kell tartani Magyarországon. Az első fogathajtó kontinensviadal negyvenedik évfordulójára rendezik meg ismét Budapesten a sportág Európa-bajnokságát, továbbá augusztus 17-20. között a Hősök terén lesz az Új Nemzeti Vágta. Fehér Károly szerint Veszprém megyében a lovassport fellegvárai közé – Pápa, Nagyvázsony, Szentgál, Balatonfüred mellé – felsorakozott Zánka is, ahol az ifjúsági centrum 210 hektáros területén felújított stadion, fedett és szabadtéri sportpályák mellett háromezer fő befogadására alkalmas szálláshelyek állnak rendelkezésre.
(Forrás: mno.hu)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!