Fát ültettek és szemetet szedtek az erkelesek


2011-05-06 19:56:37  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fát ültettek és szemetet szedtek az erkelesek főképe
A „Fogadj örökbe egy közterületet” című program keretén belül az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat a Korona utca 29. szám alatti épület mellett, a Zárda utca felől, a telekhatárig húzódó 501 négyzetméter zöldterület gondozását vállalta.
A program célja, Pápa város közterületei, zöldterületei környezeti színvonalának emelése, a zöld növényzettel borított közterületek növelése, valamint a lakókörnyezet kulturáltabb, igényesebb kialakítása, minőségének javítása, megőrzése, esztétikusabb utcakép megteremtése, a felhalmozott illegális hulladéklerakások megszüntetése.
- Iskolánk vállalta, hogy az örökbe fogadott területen füvet nyír, gereblyézik, szemet szed, növényt gondoz, ültet és locsol. Kedden az 5.z osztály 95 darab fagyalt ültetett. Ma a 2.a és 2.z osztály egy-egy juharfát ültetett az iskola elé, valamint szemetet szedtek a tanulóink. A növények ültetéséhez volt erkeles diákunkat, Meggyesi Jenő Gábor kertészt hívtuk segítőnek. A lelkes gyerekek így szakember irányításával végezhették a munkát, aki jó tanácsaival és útmutatásaival ezentúl is aktívan közreműködik majd iskolánk életében.
Pápa Város Önkormányzatának Városgondnoksága ötvenezer forintot biztosít az együttműködési megállapodásban foglalt, vállalt feladataink /a növények megvásárlásához/ elvégzéséhez. A program 2012. április 30-ig tart - mondta el Ludvig Andrea szabadidőszervező 
- Bízunk abban, hogy a kulturáltabb, esztétikusabb utcakép motiváló erőként hat a környezettudatos nevelésünkben. Tanulóink és munkatársaim aktív közreműködésével fogunk eleget tenni a program keretében vállalt kötelezettségünknek - tette hozzá Ludvig Andrea.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!