Megyefutás 2011.


2011-05-06 12:19:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Megyefutás 2011. főképe
A Veszprém Megyei Önkormányzat 14. alkalommal szervezte meg idén a Megyefutást a Magyar Sport Napja alkalmából. A váltó ma délelőtt 9 órakor érkezett meg Pápára, a Városi Sportcsarnok elé, ahol a megyezászlóra felkerült a város szalagja. A csapat május 3-án kedden Gyulafirátóton indult útnak, a négy nap alatt összesesen 200 kilométert teljesítettek a futók. A mai utolsó napon 17 kilométer megtétele várt a Pápai SE atlétáival és a város általános iskolásaival kiegészült csapatra. A sportolók a városon keresztül a Lovasiskolába futottak, ahol találkoztak a Lovasmajálison résztvevő óvodásokkal és iskolásokkal, majd Ganna felé vették az irányt, ahol megkoszorúzzák gróf Esterházy Miksa a modern magyar sportélet egyik meghonosítójának sírját.
- Nagy öröm Pápa városa számára, hogy idén is részt vehetünk a Megyefutáson – mondta Rádi Róbert, a Polgármesteri Hivatal kabinetvezetője. A magyar sport és az Esterházy család kapcsolata szorosan összefügg. A mai futás is egyfajta emlékállítás, tisztelgés a család tagjai előtt, akik amellett, hogy kastélyt, templomot, kórházat építettek, a sport ügyét is a szívükön viselték.
Göndör József, a Veszprém Megyei Önkormányzat sportreferense szerint a rendezvény célja a kezdetek nem változott, a négy nap során az egészséges életmódra, a mozgásgazdag életvitelre igyekeznek felhívni a figyelmet.
- Az óvodásokat és általános iskolásokat is igyekeztünk bevonni a futásba, éppen ezért Tapolcán, Várpalotán, Zircen és Pápán a legkisebbek is futottak velünk, emellett igyekeztünk számukra mozgásos játékokat szervezni. Örülünk, hogy a Lovasmajális apropóján több százan tudtak a megyefutókhoz csatlakozni. Igyekszünk már ilyen fiatal korban megszerettetni velük a mozgást, hiszen a mai korban egyre kevesebben mozognak, ezáltal egyre több a túlsúlyos gyerek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!