A házigazdák győzelmével zárult a „közéleti foci”


2011-05-04 21:50:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


A házigazdák győzelmével zárult a „közéleti foci” főképe
Pápa Város Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat kispályás alakulata mérte össze erejét a Városi Sportcsarnokban. A torna apropójául a Magyar Sport Napja szolgált. A csapatok körmérkőzéses rendszerben mérették meg magukat, a résztvevők a mozgás és a sport fontossága mellett hangsúlyozták, hogy egy ilyen torna segít közelebb hozni a különböző szervezeti egységben dolgozókat. Ezt az összetartozást emelte ki Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke is, aki korábban a Ferencvárosban kergette a labdát.
- Nemcsak megyei szintű ez a mai torna, hiszen nagy örömünkre a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat tagjai is elfogadták a meghívást. Igazi családias a hangulat, bízom benne, hogy a mai kupának lesz folytatása és évente legalább egy alkalommal a környező települések valamelyikén tudunk találkozni.
A tornát végül veretlenül a pápai önkormányzat nyerte, miután a kormányhivatalt és a győri önkormányzatot is 3-1 arányban sikerült legyőzniük, az utolsó találkozón pedig 1-1-re végeztek a Veszprém Megyei Önkormányzat ellen. Dr. Áldozó Tamás örült csapata sikerének, annál is inkább, mivel legutóbb öt évvel ezelőtt ünnepelhettek tornagyőzelmet.
- Azokkal tudtunk ma egy kellemes délutánt eltölteni, akiket sokszor csak telefon másik végén keresztül ismerünk. Fontos, hogy legyen személyes élményünk a másikkal, úgy, hogy közben régióhatárokat lépünk át, hiszen a győriek is ellátogattak hozzánk. Külön öröm, hogy a csapatot dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Széles Sándor kormánymegbízott is erősítette.
Dr. Kovács Zoltán a Kormányhivatal vezetője elégedett volt csapata második helyével, hiszen a január elsején alakult hivatali csapatnak ez volt az első megmérettetése.
- A helyieket nem szerettük volna megverni, így aztán a másik két csapatot legyőzve jónak értékelem a mai teljesítményünket – mondta viccesen a kormánymegbízott. Közel 900-an dolgoznak nálunk, sokan nem is ismerik még egymást, próbáltuk a félinformációk alapján összeszedni azokat, akik szeretnek és tudnak is focizni. A kupa jó lehetőség volt arra, hogy akik egész nap az íróasztal mellett ülnek közösen, egymással megmérkőzve sportoljanak, példát mutatva ezáltal a többieknek is.

Eredmények:
Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - Veszprém Megyei Önkormányzat 2-0
Pápa Város Önkormányzata - Veszprém Megyei Kormányhivatal 3-1
Pápa Város Önkormányzata - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 3-1
Veszprém Megyei Kormányhivatal - Veszprém Megyei Önkormányzat 3-1
Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat - Veszprém Megyei Kormányhivatal 0-1
Veszprém Megyei Önkormányzat - Pápa Város Önkormányzata 1-1

Végeredmény:
1. Pápa Város Önkormányzata
2. Veszprém Megyei Kormányhivatal
3. Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
4. Veszprém Megyei Önkormányzat

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!