Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak


2011-05-04 19:31:31  | cikk: HuHa  | 


Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak főképe
Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével és Kara Ákos országgyűlési képviselővel, a Parlament Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának alelnökével folytatott ma megbeszélést dr. Áldozó Tamás polgármester. A győri Városházán tartott tanácskozáson a politikusok azokról a fejlesztésekről folytattak eszmecserét, melyek mindkét város számára jelentős eredményeket hozhatnak. A települések vezetői kiemelten fontosnak tartják a 83-as számú főút tervezett felújításával, valamint a Győr és Pápa közötti vasútvonal tervezett villamosításával megnyíló infrastrukturális lehetőségeket és a szakképzésben való együttműködést. Győr térségének fejlődése szükségessé teszi, hogy a gazdasági régió települései a jövőben egyre szorosabb együttműködést alakítsanak ki. Az infrastrukturális fejlesztések lehetővé teszik a gyorsabb közlekedést a települések között és vonzóvá teszik az autóipari beszállító cégeknek vagy más vállalkozásoknak a Győr vonzáskörzetében található nagyobb városokat - hangoztatták a tárgyaló felek. A beszélgetés során egyetértettek abban is, hogy a jövőben még inkább fel fog értékelődni a szakképzett munkaerő szerepe. Győr e területen is számít az együttműködésre, hiszen a tervezett fejlesztések – mint például az Audi bővítése - nagy mennyiségű szakembert kívánnak. A szakképzés munkaerő-piaci igényekhez való igazításában és a szakképzés terén a vállalkozásokkal való partnerségben Pápának vannak gyakorlati tapasztalatai – ilyen például a Pápai Hús 1913. Kft-vel létrejött eredményes együttműködés.
A megbeszélés végén Pápa meghívást kapott a IV. Győrkőc fesztiválra is, melyet július 1-3. között rendez meg Győr városa. Dr. Áldozó Tamás a tanácskozást követően látogatást tett az AUDI gyárban, majd részt vett a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ projektnyitó rendezvényén, ahol rövid megbeszélést folytatott dr. Szekeres Tamással, a Széchenyi István Egyetem rektorával, aki köszöntő beszédében üdvözölte Pápa város új polgármesterét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!