Anyanyelvi verseny a Tarczyban (Eredményekkel frissítve)


2011-05-03 15:11:54  | cikk: mo  | 


Anyanyelvi verseny a Tarczyban (Eredményekkel frissítve)  főképe
14 iskola 44 diákja vett részt azon az anyanyelvi versenyen, melyet a Tarczy Lajos Általános Iskola szervezett a városi és környékbeli iskolák alsó tagozatos tanulói számára. A 14. alkalommal megrendezett verseny nyitóprogramján az otthont adó intézmény diákjai adtak rövid műsort, majd Hortobágyiné Bors Judit, a megmérettetés szervezője igazította útba a diákokat a verseny menetét illetően. A szervező pedagógus elmondta, az anyanyelvi ismeretek, a helyesírás és a kifejezések helyes használata dominált a versenyre összeállított feladatsorban.
A megmérettetés két részből állt. A helyesírási versenyen másolás és tollbamondás várta az alsósokat, melyen az öttagú zsűri a külalakot, a szépírást is értékelte. Az anyanyelvi ismereteket felmérő, második etapban a gyerekek feladatlapot kaptak, az ebben szereplő közmondások, találós kérdések, rejtvények és kreatív feladatok a nyelvtani ismeretek mellett a népi hagyományok megismertetésére is koncentrálnak.
Az első osztályosoknál betűk, szavak másolása, „j” és „ly” szavak pótlása szerepelt a feladatsorban. A második osztályosoknál már megjelent a mondatok tagolása, a magán-és mássalhangzók pótlása. A harmadik és negyedik osztályosok versenyében a tulajdonnevek helyesírásával, a betűrenddel, a közmondások felismerésével és a hosszú mássalhangzók pótlásával kapcsolatos feladatokkal egészültek ki a feladatlapok.
A versenyen legjobban teljesítő tanulókat az intézmény könyvjutalomban részesítette.

A versenyen első helyezért értek el:
1. osztályosok: Tóth Janka (Nemesszalók) 
2. osztályosok: Steiner Péter (Szent István Római Katolikus Általános Iskola)
3. osztályosok: Ibrányi Ádám (Csót)
4. osztályosok: Nyilas Gyöngyvér (Munkácsy Mihály Általános Iskola)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!