Otthon tartotta a három pontot az Újpest


2011-04-30 19:23:49  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pepsifoci.hu  | 


Otthon tartotta a három pontot az Újpest főképe
Mészöly Géza csapatának vendége volt a Lombard Pápa a Monicomp Liga 26. fordulójában. A Szusza Ferenc Stadionban lejátszott bajnokira 3000 néző volt kíváncsi. Két helyen változtatott a kispadtól eltiltott Véber György a keddi ETO elleni kezdőcsapathoz képest, Rebryk sárga lapjai miatt volt kénytelen kihagyni a lilák elleni derbit, míg Heffler ezúttal a cserepadon foglalt helyet, Takács Péter kapott bizalmat. A második percben egy jobb oldali beadás után Quintero látványos ollózását jegyezhettük fel, a kolumbiai megmozdulását Balajcza magabiztosan védte. A 20. percben Maric kapott remek labdát Bárányostól, próbálkozása kevéssel ment el a bal kapufa mellett. Egy perccel később Szűcsnek akadt dolga, Mitrovics életerős lövését ütötte szögletre. A 25. percben a pápai védelem összehozta az Újpest vezető találatát, Lázár jobb oldali beadása épp a feladó elé került vissza, ő pedig az ötös jobb sarkáról a jobb alsó sarokba lőtt, ez volt Lázár 6. találata 1-0. A második félidőben Balajti nevéhez fűződik az első lehetőség, Szűcsre vezethette a labdát, ám ahelyett, hogy passzolt volna a hosszún érkező Ahjuperának, önző volt és elügyetlenkedte a lehetőséget. A 70. percben ismét Szűcsnek mondhattak köszönetet a társak, a kiváló hálóőrben Balogh lövése akadt el. Egy minutummal később következett a Lombard egyenlítő találata, Quintero 20 méterről lőtt nagy erővel, Balajcza csak beleérni tudott a jobb lábas lövésbe 1-1. A 77. percben ismét előnybe kerültek a hazaiak, Ahjupera birkózta túl magát Gyömbéren, majd Szűcs mellett a bal sarokba helyezte a labdát 2-1. A Lombard ezt követően már nem tudott újabb veszélyes helyzetet kialakítani, ráadásul Quintero a hajrában megkapta második sárga lapját, így a mieink 10 emberrel fejezték be a meccset, az Újpest pedig megszerezte sorozatban harmadik győzelmét.

Újpest – Lombard Pápa 2-1 (1-0) Gsz.: Lázár, Ahjupera ill. Quintero

Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Takács, Pollák – Mitrovics, Tajthy – Lázár (Balajti, 46.), Balogh B., Böőr (Rajczi 65.)– Ahjupera

Lombard Pápa: Szűcs L. – Nagy S. (Heffler, 46.), Dlusztus, Supics (Farkas 71.), Németh M. – Quintero, Takács P., Gyömbér, Zulevs (Szabó Zs. 65.) – Maric, Bárányos

Mészöly Géza: Egy jó első félidő után magunkra húztuk a Pápát, aminek következtében egyenlítettek, de szerencsére Ahjupera ott volt a pályán és rajta kívül többen is átérezték ennek a meccsnek a jelentőségét.

Véber György: A mai meccsen is folytatódott a csapatom érzelmi hullámvasutazása, ami már az őrületbe kerget. Ezt a találkozót megint a mentális problémák miatt veszítettük el, az első félidőben kisfiúk játszottak a pályán, a második játékrészre kiegyenlítettük a hátrányunkat, mi domináltunk. Az Újpest második góljáról nem szeretnék nyilatkozni, mert akkor az egész hátralévő szezonra eltiltanának.

A Lombard Pápa május 7-én 19 órától Siófok alakulatát látja vendégül a Perutzban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!