Festménykiállítás a Ballában


2011-04-29 22:12:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Festménykiállítás a Ballában főképe
A Balla Róbert Téri Általános Iskola kampeni és leinefeldei testvérintézményeinek vezetői és néhány művésztanára érkezett városunkba szerdán azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élő gyermekek képességeit fejlesszék a művészeten, azon belül is a festészeten keresztül és a három iskola együtt alakítson ki egy új kapcsolatot a Comenius projekt keretében.
A hollandiai Kampen és a németországi Leinefelde valamint Pápa városa között régóta partnervárosi szerződés áll fent.
Jack Kwakkel, a kampeni De Schakel Schule igazgatóhelyettese gratulált annak a 6 diáknak, akiknek ma délután nyílt kiállítása az iskola aulájában. Az ügyes kezű gyerekek a vendégtanárokkal együtt alkottak a három napban.
Gabrielle Miller, a leinefeldei Tabalua Schule igazgatója és Gerben van Riel, a Ballához hasonló kampeni iskola igazgatója is köszönetét nyilvánította ki az itt eltöltött kellemes napokért, majd átadták a Balla iskolának szánt ajándékukat, amely mintafestményeket, rajzlapokat, eszközöket és különböző felszereléseket, valamint a leinefeldei iskola kabaláját tartalmazta.
Gerben van Riel művésztanár a gyerekeknek lépésről lépésre mutatta be, hogyan is kell elkészíteni egy-egy képet, amely igazi sikerélményt nyújtott a diákoknak. 
- Az alkotások akrill technikával készültek. A témát nagyon részletesen megrajzoltuk. A rajzok egyszerűbbek, általában tájképeket, tájrészleteket ábrázoltunk. Szeretnénk egy olyan közös kapcsolatot kialakítani, amikor is Skype kapcsolaton keresztül a kampeni és a pápai iskola együtt alkothat - tudtuk meg Szűcs Zoltán gyógypedagógustól.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!