Kiegyensúlyozott évet zárt a Mozgássérültek Megyei Egyesülete


2011-04-29 17:12:37  | cikk: mo  | 


Kiegyensúlyozott évet zárt a Mozgássérültek Megyei Egyesülete főképe
Most jutott el a kormányzat oda, hogy a civil szféra bevonásával, érdekképviseletének stabilizálásával léphetünk előre. Úgy tűnik, hosszú évek után változás lesz a lakás-akadálymentesítés és az állami támogatás területén – jelentette ki Glück Ferenc elnök a Mozgássérültek Veszprém Megyei Egyesülete éves küldöttgyűlésén ma délelőtt. Az egyesületi elnök részleteket még nem árult el a jogszabályi háttér változásaival kapcsolatban.
A közgyűlésen elhangzott, a mozgáskorlátozottak sajátos érdekeit képviselő szervezet kiegyensúlyozott évet tudhat maga mögött. Glück Ferenc elmondta, a 2010-es év a megszokott tevékenységi területek mentén zajlott. Az egyesület igyekszik feltárni, védeni, képviselni a mozgáskorlátozottságból eredő sajátos érdekeket, segítséget nyújtani a mozgássérült emberek számára hiányzó munka-, kulturális-és szabadidős lehetőségekhez. Az egyesület szorosan együttműködik a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével, melynek ma már 107 tagegyesülete és közel 200 ezres tagsága van. Az országos szövetség tagegyesületeinek keretei között 842 helyi csoport működik. Az egyik a pápai, melynek jelenleg közel 500 tagja van.
Glück Ferenc elmondta azt is, Veszprém megyében 4900 nyilvántartott mozgássérült él. A közgyűlésen elhangzott az egyesület fenntartásában működő két gazdasági társaság 2010. évi beszámolója is. A veszprémi MOVE Béta Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Kft. 7 támogató szolgálatot működtet a megyében. A MOVE Rehabilitációs Ipari és Szolgáltató Zrt. kifejezetten a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására jött létre. Az ország 27 telephelyén 1200 főt foglalkoztat. A MOVE Zrt. pápai telephelye mintegy 350 megváltozott munkaképességű embernek biztosít munkát a városban és vonzáskörzetében – derült ki a mai küldöttgyűlésen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!