„Gaudeamus igitur” - Közgázos kollégiumi ballagás


2011-04-28 20:37:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Gaudeamus igitur” - Közgázos kollégiumi ballagás főképe
A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Leánykollégiumának 16 kollégistája - akik a Türr István Gimnázium és a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhely-és tagintézményének végzősei - búcsúzott ma délután a kollégium öreg falaitól. A hagyományos ballagás a kollégiumi tanulószobából indult, ahol először Patus Károlyné kollégium-vezető mondott néhány bátorító, kedves szót a végzősöknek, majd a „Gaudeamus igitur” csendült fel, és a lányok leballagtak az iskola dísztermébe, ahol a 11. évfolyamosok szívhez szóló műsorát tekinthették meg. A 12. és 13. évfolyamos diákok is méltóképpen búcsúztak verses összeállításukkal az itt eltöltött felejthetetlen négy, illetve öt évtől. A ballagó kollégisták nevében Bella Nóra, a Türr István Gimnázium és Kollégium 13. A osztályos tanulója mondott köszönetet.
- Olyan érzés van bennem, mint amikor a kedvenc könyvemet olvasom. Minden fejezet új, s izgalmakkal teli, de amikor a végére érek, megelégedés tölt el, hogy sikeresen bejeztem. Mégis elkeserítő, hogy ilyen hamar véget ért. Lehetőség van újabb és újabb regények elolvasására, mely lehet, hogy sokkal élvezetesebb, mint az előző, de az mégis egy másik történet. Ilyen érzések kavarognak most bennem, hisz az itt eltöltött kollégista éveknek most vége szakad. Minden dolog, aminek kezdete van, véget is ér. Visszagondolván az itt hagyott évekre, örülök, hogy Pápára jelentkeztem középiskolába, és hogy itt lehettem kollégista - hangsúlyozta Bella Nóra.
Végül Rábai Tünde csoportvezető adott útravalót a lányoknak.
- Tudom, nehezen nélkülözöd azt a szeretet, melyet a kollégium adott. Mégis lépj ki bátran az ajtón. Mert bármennyire idegennek és hidegnek látszik a világ, bármennyire nem vagy rá hitelesítve, azért várnak rád. Fontos vagy. Számítanak rád az egyetemek, főiskolák, munkahelyek - mondta a csoportvezető, majd így folytatta – „most búcsúzunk és elmegyünk…” találkozás, búcsúzás, újrakezdés. Erről szól az életünk. Találj rá a neked szánt sorsra és légy boldog - zárta gondolatait a nevelőnő.
A ceremónia a ballagó kollégisták zenés montázsként összeállított képeinek vetítésével zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!