A Jobbik megyei munkájáról számolt be Orbán Imre


2011-04-28 19:19:55  | cikk: mo  | 


A Jobbik országos és megyei szinten is úgy döntött, nem fogadja el a közbiztonságról szóló rendőrfőkapitányi beszámolókat – tájékoztatott Orbán Imre a Veszprém megyei közgyűlés mai ülésének tapasztalatairól. A megyei közgyűlés jobbikos tagja elmondta, a mai ülésen pártjuk tartózkodott a megye 2010. évi közbiztonságáról és a végzett munka eredményeiről szóló beszámoló elfogadását illetően. A radikális párt megítélése szerint csak a kormányzati kommunikáció szintjén létezik ma elfogadható szintű közbiztonság Magyarországon. A Jobbik képviselője kiemelt néhány olyan lépést, amelyek – véleménye szerint – hozzájárulhatnak a rendőri munka színvonalának javításához. A végrehajtói helyek mielőbbi feltöltése. A túlórák pénzben történő megváltása. A rendőri vezetők és a végrehajtó állomány folyamatos nemzetbiztonsági szűrése. A belső ellenőrzési rendszer hatékony átalakítása. Bűnmegelőzési-tanácsadói hálózat kiépítése. A végrehajtói állomány részére lőgyakorlat, havi rendszerességgel. Zéró tolerancia – többek között ezeket a javaslatokat fogalmazta meg Orbán Imre a mai közgyűlés kapcsán.

A megyei közgyűlés mai ülésén döntött a Veszprém megyei egészségügyi szakellátás integrációjáról. A közgyűlés ezzel kapcsolatos előterjesztése a Veszprém Megyei Önkormányzat honlapján olvasható:

Veszprém Megyei Önkormányzat Tüdőgyógyintézete, Farkasgyepű
: a megye
tüdőgondozóinak ide integrálása a veszprémi tüdőgondozó átadásával megkezdődött.
Célszerű ezt az irányt folytatni, illetve ennek részeként még egy mobil digitális tüdőszűrő
egységgel az ellátást javítani. A farkasgyepűi kórházat a hozzá legközelebb eső pápai
kórházzal célszerű összevonni, mely így a megye második legnagyobb egészségügyi
intézményévé válhat.

Gróf Eszterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelő, Pápa: a farkasgyepűi integráció
mellett az általános városi kórházi alapprofilok mellett a mozgásszervi rehabilitáció irányába
való továbbfejlesztés lehetőségét adja a gyógyvíz. Az ehhez szükséges rehabilitációs
kapacitásokat a megyei kórház átadja, míg cserébe az urológiai, fül-orr-gégészeti és
szemészeti aktív kapacitások Pápán megszűnnek. Azok részben a megyei kórházhoz kerülnek
át, míg részben konvertálásra kerülnek azonos profilú járó és egynapos kapacitásokká.
Forrás: http://veszpremmegye.hu/

A Jobbik nem támogatta az integrációt. Orbán Imre a következő kérdéseket intézte dr. Rácz Jenőhöz, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójához:
„A Pápai Gróf Esterházy Kórházban a fül-orr-gégészettel, szemészettel és urológiával kapcsolatos aktív kapacitás megszűnése közérthető nyelven mit jelent? Megszűnnének ezen osztályok teljes egészében vagy a járóbeteg-ellátás azért megmaradna Pápán? Mi lesz a Pápán szolgáló orvosok, ápolók sorsa?”
Orbán Imre a kérdésére érkezett válaszokat illetően elmondta, az említett osztályokon megszűnik a fekvőbeteg-ellátás. Az ez irányú feladatokat átveszi a megyei kórház, Veszprémben. Feltehetően megmarad az egynapos sebészet és a járóbeteg-ellátás lehetősége, ugyanakkor az eddigi alapprofilok mellett lehetőség nyílik a mozgásszervi rehabilitáció irányába történő további fejlődésre, a pápai gyógyvíz adta lehetőségeket kihasználva – fogalmazott Orbán Imre. A jobbikos képviselő jelentős változásnak nevezte, hogy a farkasgyepűi tüdőgyógyintézet várhatóan integrálódik a pápai kórházba.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!